Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Clotilde Armand taie banii de la Educaţie - Colegiul German Goethe a rămas fără sute de mii de lei. Achiziţia de tablele, blocată/ UPDATE

Inquam Photos / George Calin
clotilde armand

Clotilde Armand, noul primar al Sectorului 1, a suspendat toate achiziţiile din sector, astfel încât tabletele necesare profesorilor nu pot fi cumpărate. Acest lucru reiese dintr-o informare internă a Consiliului de Administraţie al Colegiului German Goethe.

UPDATE: Primăria Sectorului 1 a transmis un punct de vedere care se poate citi la sfarsitul postarii.

De asemenea, potrivit informaţiilor furnizate de conducerea şcolii, la cererea primarului, din bugetul şcolii s-au întors în bugetul local 300.000 de lei.

"Bugetul şcolii a fost redus prin disponibilizarea unor surse de la bugetul şcolii la bugetul local la cererea noului primar al sectorului 1. S-a diminuat bugetul de la următoarele capitole: mobilier, încălzire, apă, piese de schimb, internet, materiale, pregătire profesională. În total, doamna director a spus că s-au disponibilizat 3 miliarde lei vechi", se menţionează în informarea transmisă părinţilor.

Colegiul German Goethe este un liceu din centrul Bucureștiului, localizat ȋn apropiere de Piața Romană. Școală a minorității germane din București, aflată în subordinea Ministerului Educației și Cercetării din România, Colegiul Goethe este singurul liceu din capitală al cărei limbă principală de predare este germana.

content-image

Punct de vedere:

În legătură cu informațiile din spațiul public referitoare la tăierile de fonduri din bugetele unităților de învățământ din Sectorul 1, Biroul de Presă este împuternicit să facă următoarele precizări:

În acest moment, la nivelul bugetului Sectorului 1 există o diferență între cheltuielile bugetate și veniturile reale de ordinul a 1 miliard de lei. Această situație nu poate fi rezolvată decât prin reducerea de fonduri de la toate structurile aflate în subordinea Primăriei sau Consiliului Local Sector 1.

Tăierile de fonduri despre care se face vorbire în spațiul public nu înseamnă că educația nu este o prioritate pentru actuala administrație a Sectorului 1. În niciun caz gaura bugetară lăsată de fosta administrație nu va fi acoperită prin tăierea fondurilor esențiale desfășurării actului educațional.

”Vremea dezmățului și populismului bugetar din cel mai bogat sector al Capitalei a trecut. Eu voi remedia ceea ce falșii socialiști au stricat și, de acum încolo, voi aloca fonduri rațional doar către proiecte esențiale pentru dezvoltarea comunității locale. A venit vremea să reconstruim Sectorul 1, să cheltuim responsabil banii existenți și să spunem stop pilelor, corupției și birocrației”, a declarat primarul Clotilde Armand.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.