Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Clotilde Armand: Toate contractele încheiate de Primărie vor fi publicate pe site-ul instituției

Inquam Photos
Clotilde Armand

Primarul Sectorului 1 din București, Clotilde Armand, anunță că toate contractele încheiate de municipalitate vor fi publicate pe site-ul instituției. Este vorba despre contractele încheiate în perioada 2018-2020, dar și despre viitoarele documente, anunță MEDIAFAX.

Clotilde Armand a anunțat miercuri că Primăria Sectorului 1 publică în integralitate toate contractele încheiate de autoritatea locală în perioada 2018-2020, pentru a asigura transparența activității autorității locale. Astfel, cetățenii Sectorului 1 pot vedea cum au fost cheltuiți banii publici în ultimii doi ani.

Documentele sunt postate pe site-ul instituției, la rubrica Transparență. De asemenea, vor fi publicate și viitoarele contracte

„Vom publica pe site-ul primăriei toate contractele de achiziții publice pentru că transparența trebuie să devină regulă, în semn de respect față de comunitatea locală. Deși există o hotărâre de Consiliu aprobată încă din anul 2015 care obliga Primăria să facă publice contractele de achiziții, vechea administrație nu a respectat această prevedere, iar cele mai multe contracte au fost ținute la secret. De astăzi intrăm în legalitate, iar cetățenii Sectorului 1 vor putea urmări în timp real modul în care se cheltuie banul public", a declarat primarul Clotilde Armand.

Experții OMS anunță că UN SFERT din populația lumii va avea probleme cu auzul în următorii ani

Conform unei decizii din anul 2015, toate informațiile referitoare la contractele de achiziție publică, de lucrări publice și de concesiune de servicii trebuie să fie publicate pe site-ul primăriei, scanate, cu următoarele informații: data încheierii contractului administrativ și a actelor adiționale aferente acestuia, durata contractului administrativ și a actelor adiționale aferente acestuia, valoarea contractului și a actelor adiționale aferente acestuia și obiectul contractului administrativ.

Reprezentanții Primăriei au anunțat că informațiile vor fi publicate în data de 15 ale lunii următoare, astfel încât contractele și documentația aferentă să poată fi consultată în timp real de către persoanele interesate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.