Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Clotilde Armand, ultimatum în scandalul gunoaielor: Romprest mai are câteva zile să-şi onoreze obligaţiile, altfel vom rezilia contractul

Inquam Photos / George Calin
clotilde armand

Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, a declarat că Romprest mai are câteva zile să-şi onoreze obligaţiile contractuale faţă de locuitori, în caz contrar autoritatea locală va rezilia contractul.

Citește și: LISTA deputaţilor şi senatorilor - Cum se împart pe judeţe şi pe partide cele 465 de mandate/ DOCUMENT

"Se dă următorul titlu la televiziunea unui fugar notoriu: 'Înregistrare BOMBĂ? cu Clotilde Armand în problema gunoiului AUDIO!'. Apoi, acest titlu se rostogoleşte pe la toate redacţiile sponsorizate ani la rând de către primăriile pesediste şi Mafia gunoaielor cu bani publici. Şi ce să vezi? Din această înregistrare se aude cum eu declar ceva şocant: compania de salubrizare din Sectorul 1 nu-şi onorează serviciile. Şi asta spune şi Curtea de Conturi. Acum, dacă tot am ajuns la acest capitol prin care unii au impresia că intimidările şi hărţuirea sunt o soluţie, aş vrea să anunţ aici compania de salubrizare că mai are termen câteva zile să-şi onoreze obligaţiile contractuale faţă de locuitorii acestui sector şi să se alăture celorlalte echipe care strâng gunoiul din Sectorul 1. În caz contrar, vom rezilia contractul. Fără alte comentarii", a scris Clotilde Armand, miercuri, pe Facebook.

Compania Romprest Service SA consideră că materialul difuzat de televiziune excede natura instituţională a relaţiilor pe care compania ar trebui să le aibă cu autoritatea contractantă, precum şi sfera strict profesională a discuţiilor referitoare la obiectul de activitate al contractului pe care compania îl derulează în Sectorul 1.

"Conducerea Companiei Romprest Service SA alege să nu comenteze conţinutul celor prezentate şi consideră că, în acest caz, se impune implicarea organelor de stat abilitate. Compania Romprest Service SA va continua demersurile iniţiate în justiţie pentru apărarea drepturilor şi imaginii publice ale companiei, grav afectate prin afirmaţiile şi acţiunile Primarului Sectorului 1. De asemenea, considerăm că Autoritatea Contractantă ar trebui să exprime o poziţie vizavi de afirmaţiile reprezentantului său, Primarul Sectorului 1, astfel încât să putem acţiona în consecinţă", potrivit unui comunicat de miercuri al Romprest.

Într-un comunicat postat pe 2 decembrie pe site-ul său, Romprest Service SA menţiona că, în urma limitării temporare a activităţilor serviciului, începând cu data de 27 noiembrie, nu a fost limitată colectarea deşeurilor de la asociaţiile de proprietari/locatari şi agenţii economici aflaţi sub contract cu Romprest.

"Romprest colectează integral toate deşeurile de la aceşti utilizatori, în conformitate cu programele zilnice. În acest moment, deşeurile care sunt depuse pe spaţiul public şi nu sunt colectate de Romprest reprezintă deşeuri necontrolate, adică deşeuri pe care anumiţi utilizatori, cetăţeni şi agenţi economici le depun abuziv, fără a respecta programele de colectare comunicate de operator sau cantităţi suplimentare de deşeuri generate de agenţi economici pe care aceştia nu le declară în contractele cu Romprest şi le depun abuziv pe spaţiile publice", preciza Romprest.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.