Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Clotlide Armand inaugurează un proiect moștenit de la Tudorache: promenadă în Sectorul 1

Inquam Photos
Clotilde Armand

Primul spațiu de agrement care va traversa Sectorul 1 al Capitalei de la nord la sud este inaugurat vineri, anunță primarul Clotilde Armand. Primul sector de promenadă are o lungime de un kilometru, iar luna viitoare va fi deschis un nou tronson. Practic, Clotilde Armand taie panglica la un proiect al fostului primar, dar îl prezintă ca pe o realizare proprie.

Citește și: LISTA miniștrilor care își țin la secret consilierii personali: transparență până se ajunge la oamenii șefului

Primul sector de promenadă are o lungime de aproximativ un kilometru și se află în dreptul străzilor Madrigalului și Gârlei.

Administrația Domeniului Public Sector 1 a igienizat acest sector, a toaletat arborii, a montat bănci și coșuri de gunoi și a amenajat o alee din pietriș pe toată lungimea acestuia.

Primarul Clotilde Armand spune că luna viitoare va fi deschis un nou tronson din Promenada Verde, în dreptul Aleii Mateloților.

„Până la sfârșitul acestui mandat ne-am propus finalizarea tuturor celor 25 de kilometri reprezentând întinderea malurilor a trei lacuri aflate pe teritoriul Sectorului 1. Proiectul prevede amenajarea de alei pentru plimbare și jogging, spații pentru sporturi de recreere, pontoane, iluminat nocturn, spațiu expozițional etc. Va fi un spațiu cultural, sportiv, de agrement și de recreere care va contribui la creșterea calității vieții locuitorilor Sectorului 1 și nu numai”, scrie primarul Clotilde Armand pe Facebook.

În cadrul proiectului „Promenada Verde", Primăria Sectorului 1 și-a propus să achiziţioneze trei terenuri în suprafață de peste 17.000 mp pe malul Lacului Străuleşti pentru amenajarea unei baze de agrement şi a unor spaţii verzi. Este vorba de trei loturi de teren de 1.676 mp, 560 mp, respectiv 14.870 mp pe Bd. București Noi nr. 245, deținute în prezent de SC Biroul de Turism pentru Tineret SA care şi-a manifestat disponibilitatea de a le vinde administrației locale a Sectorului 1, potrivit edilului. Pentru realizarea acestui proiect, Consiliul Local Sector 1 a aprobat, în ședința din 25 februarie 2021, o hotărâre prin care se solicită acordul Consiliului General al Municipiului Bucureşti pentru împuternicirea Consiliului Local al Sectorului 1 ca, pentru şi în numele municipiului Bucureşti, să achiziţioneze imobilele situate în Bucureşti, bd. Bucureştii Noi nr. 245.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.