Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Clubul Anderlecht a fost amendat de Federația Belgiană de Fotbal pentru numirea lui Kompany ca antrenor

Irish Examiner
Vincent Kompany

Clubul Anderlecht a fost amendat cu 5.000 de euro de Federația Belgiană de Fotbal pentru numirea în funcția de antrenor principal a lui Vincent Kompany (33 de ani), care nu are calificarea necesară, anunță MEDIAFAX.

Citește și: Decizie SURPRIZĂ a anchetatorilor, la șase luni de la dispariția Luizei Melencu: colegele fetei, chemate la audieri

Potrivit Sky Sports, Federația Belgiană solicită ca toți antrenorii din prima ligă să aibă licența UEFA Pro, însă fostul jucător de la Manchester City nu îndeplinește acest criteriu.

Într-o tentativă de a evita sancțiunea, Anderlecht le-a transmis oficialilor belgieni că Simon Davies a ocupat funcția de antrenor principal, și nu Kompany. Totuși, Federația Belgiană și-a menținut sancțiunea, motivând că Anderlecht s-a folosit de rețelele de socializare pentru a-l prezenta pe Kompany ca antrenor.

"Clubul a încălcat regulile pentru o perioadă îndelungată, iar în ciuda acestui fapt, nu a ezitat să prezinte public un antrenor fără diplomă", au transmis oficialii belgieni, conform sursei citate.

Citește și: Cutremur în USR! Se cere demisia lui Dan Barna! Mesaje din interior

Clubul Anderlecht a început sezonul cu un cuplu de tehnicieni format din Simon Davies și Vincent Kompany. Ultimul a ocupat chiar poziția de antrenor-jucător, însă conducerea clubului din Belgia a decis, la începutul lunii octombrie, din cauza rezultatelor nefaste, să renunțe la cei doi și să îl numească în funcție pe Frank Vercauteren (62 de ani). Totuși, Kompany a rămas în funcția de consilier a lui Vercauteren, continuându-și, în paralel, și cariera de jucător.

După 10 runde disputate în prima ligă belgiană, Anderlecht ocupă locul 13, cu nouă puncte acumulate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.