Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Clubul Juventus Torino, exclus din cupele europene pentru nerespectarea fair-play-ului financiar

flashscore.ro
juventus torino

Clubul italian de fotbal Juventus Torino a fost exclus din sezonul 2023-2024 al competiţiei Europa Conference League, a anunţat vineri UEFA, citată de AFP, potrivit Agerpres, potrivit Agerpres.

În afara interdicţiei de a evolua în cea de-a treia cupă europeană, echipa torineză a primit şi o amendă de 20 de milioane de euro, din care va plăti însă doar jumătate.

UEFA a precizat că 10 milioane de euro din această sumă sunt condiţionate şi vor fi achitate doar dacă exerciţiile financiare ale anilor 2023, 2024 şi 2025 nu vor respecta cerinţele contabile stabilite de forul fotbalistic continental.

Clubul Juventus a anunţat că nu va contesta sancţiunile dictate de UEFA, însă a subliniat că nu este de acord cu acuzaţiile care i se aduc.

"Regretăm deciziile organismului UEFA de control financiar al cluburilor", a reacţionat preşedintele lui Juve, Gianluca Ferrero, într-un comunicat.

Explicând că "nu împărtăşeşte interpretarea" UEFA cu privire la încălcarea regulilor fair-play-ului financiar, Ferrero a subliniat că "preferă să pună capăt unei perioade de incertitudine".

Conducătorul clubului italian a menţionat în special "incertitudinea cu privire la o posibilă participare la sezonul 2024-2025 al Ligii Campionilor", care ar fi putut cântări în privinţa unei proceduri de apel.

Depunctată în sezonul trecut pentru o fraudă contabilă legată de transferurile unor jucători, Juventus s-a clasat pe locul şapte în Serie A, nereuşind să se califice în Liga Campionilor.

În urma deciziei de vineri a UEFA, Fiorentina, ocupanta locului 8 în ediţia trecută a campionatului italian, va ocupa locul lăsat liber de Juventus Torino în Europa Champions League. Gruparea "viola" a pierdut în sezonul trecut finala acestei competiţii, în faţa echipei engleze West Ham United (1-2).

Clubul englez Chelsea Londra a primit la rândul său o amendă în valoare de 10 milioane de euro pentru "furnizarea de informaţii financiare incomplete" în perioada în care a fost patronat de miliardarul rus Roman Abramovici, a mai anunţat UEFA.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.