Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Clubul Rapid, subiect de PR pentru primarul Tudorache.

www.gsp.ro
suporteri Rapid București

După un an de mandat, administrația locală din București nu se poate lăuda cu multe realizări. Fie că vorbim de doamna Firea, fie că vorbim de primarii care administrează sectoarele Bucureștiului, rezultatul e total nesatisfăcător. Deși, PSD are toate pârghiile administrative, Primăria Capitalei, primăriile de sector, dar și conducerea Guvernului, rezultatele pozitive se lasă așteptate.

PSD s-a obișnuit să conducă mai mult pe baza promisiunilor viitoare și mai puțin pe rezultate. Din când în când, vin și anunță noi proiecte, aruncă pe piață promisiuni, mutând astfel atenția publicului de la situația prezentă la ce ar putea fi în viitor.

Doamna Firea folosește frecvent această tactică. Mai nou, și Dan Tudorache, primarul sectorului 1, a început să folosească acest truc. Tudorache a venit și a anunțat un proiect spectaculos-reînființarea clubului Rapid. Nu știm dacă majoritatea cetățenilor din sectorul 1 văd o prioritate și un lucru util pentru ei, dar putem bănui că mulți suporteri ar fi extrem de bucuroși dacă echipa lor de suflet ar putea fi reînființată.

Probabil, calcul lui Tudorache a fost destul de simplu. Încearcă să își apropie fanii Rapidului și să își creeze astfel un nucleu dur printre aceștia. Primarul sectorului a început să promită ca va reînființa echipa, a început să dea declarații în spațiul public, să facă o temă de campanie din reînființarea Rapidului.

A introdus o hotărâre de Consiliu Local pe ordinea de zi care prevedea următorul lucru: „Obținerea de informații, negocierea și analizarea posibilității înființării unei entități unice care să dețină drepturile patrimoniale în legătură cu brandul Rapid și care să fie coordonată prin reprezentanți ai aparatului de specialitate al primarului sectorului 1”.

Hotărârea de Consiliu nu a întrunit majoritatea necesară. Consilierii PNL și USR s-au prins că Tudorache face doar un joc de imagine și s-au abținut de la vot. În fond, comisia putea fi înființată de primar printr-o dispoziție și nu era necesară o hotărâre de Consiliu.

De ce este doar un joc de imagine? De ce nu poate la acest moment Tudorache să reînființeze echipa Rapid?

Clubul Rapid este în insolvență. Lichidatorul judiciar care administrează clubul vine și spune foarte clar câteva lucruri

„Eu cunosc din presă intenția Primăriei sectorului 1 de a reînființa Rapid. Nu am avut niciodată discuție oficială cu domnul primar. Rapid poate fi reînființat de cineva care vine și cumpără marca, sigla și culorile clubului FC Rapid.

Din punctul meu de vedere și al legislației din România, AFC Rapid nu are cum să fie continuatorul FC Rapid. Dacă vrem să facem ceva sănătos pentru Rapid, nu ar trebui să creăm confuzie între aceste entități.

Noi trebuie să vindem un brand. Iar un brand ca Rapid nu e un set de oale. Am lansat anunțul pentru oferta de evaluare acum două săptămâni. Practic, licitația va fi programată după ce am o evaluare. Am anticipat că evaluarea va putea fi făcută în perioada iunie - iulie, sau august și am putea să avem licitația în luna octombrie.” (Sursa)

Observăm deci, că după ce va fi făcută o evaluare a brandului acesta va fi scos la licitație. Primăria ar putea să cumpere atunci brandul, dacă va câștiga licitația.

Președintele PNL sector 1, Victor Picu, îl îndeamnă pe primarul Tudorache să facă un plan un plan de management serios dacă dorește cu adevărat reînființarea echipei.

„Domnule Tudorache, chiar dacă până acum ați avut o activitate sub orice critică, chiar dacă aveți ZERO REALIZĂRI până la această oră, vă dau un sfat:

Dacă vreți să avem o echipă de club cu numele Rapid, haideți să acționăm ca la carte: să vedem ce cheltuieli presupune un club de fotbal, să vedem dacă am putea face performanță, dacă este nevoie de un plan de îmbunătățire a infrastructurii sportive, haideți să facem un plan de management să vedem dacă bugetul Primăriei sectorului 1 își permite”, a spus acesta pe blogul său.

Aici, liberalii au dreptate. Chiar dacă Tudorache cumpăra marca, pentru a putea reînființa clubul Rapid, Primăria Sectorului 1 trebuie să aloce un buget atât pentru înființare cât și pentru funcționarea clubului. Pentru a stabili acest buget, pentru a vedea dacă într-adevăr Primăria sectorului își permite să aloce banii necesari trebuie făcut un studiu.

Tudorache face un joc politic ieftin menit, încercând să își mai crească doza de încredere. Declarația pe care acesta a acordat-o celor de la news.in spune totul:

„Am discutat cu doamna Caciureac de la Clubul Sportiv Rapid, am întrebat-o cât cheltuiește pe an pentru întreținerea clubului, a spus că undeva la 1.000.800 de euro. Clubul aparține Ministerului Transporturilor. Deci dacă doamna Caciureac dorește să aparțină de Primăria Sectorului 1.aș vrea să îl preiau, dar, vă dați seama, sunt alte demersuri. Acolo e club, trebuie mai întâi să îi întreb pe ei dacă vor să vină, dacă vor să fie întreținuți de către primărie. Nu am primit încă un răspuns. Atât timp cât nu există nicio solicitare din partea doamnei Caciureac, nu pot face demersuri.” (Sursa)

Din păcate, fanii Rapidului vor trăi cu speranța că echipa lor poate fi reînființată fiind de fapt victimele unui joc de imagine pe care îl face Dan Tudorache.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.