Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Clubul Trabzonspor cere demisia conducerii Federaţiei turce de fotbal

News.ro
minge fotbal poarta

Clubul Trabzonspor a cerut luni, într-un comunicat, demisia conducerii Federaţiei turce de fotbal (TFF), considerând că această organizaţie a fost prea blândă cu rivala Fenerbahce Istanbul, informează site-ul Foot Mercato, potrivit Agerpres.

După cum s-a anunţat, trei jucători ai lui Fenerbahce au fost convocaţi la Comisia de disciplină a Federaţiei turce pentru a da explicaţii asupra violenţelor petrecute după un meci de campionat cu Trabzonspor. În meciul din 17 martie, câştigat de Fenerbahce (3-2), suporterii lui Trabzonspor au aruncat cu sticle de plastic în jucătorii din Istanbul şi la finalul partidei au pătruns pe teren. Fotbaliştii s-au apărat în încăierările provocate pe gazon, iar forţele de ordine au reuşit să-i protejeze pe jucători să ajungă la vestiare.

Potrivit lui Trabzonspor, decizia Federaţiei de a convoca trei jucători la Comisia de disciplină "înseamnă culmea imoralităţii".

"TFF a ignorat 'atacul' comis de doi fotbalişti ai lui Fenerbahce, Osayi Samuel şi Jayden Oosterwolde, asupra suporterilor noştri în faţa a milioane de oameni, de parcă nu s-ar fi întâmplat niciodată. Trimiţând jucătorii în cauză la Comisia de disciplină pentru infracţiunea de 'participare la bătaie', mai degrabă decât pentru această acţiune, ea s-a asigurat că vor primi mai puţine sancţiuni. Comiţând un alt act ilegal, TFF a decis că nu este necesar să-i trimită pe Mert Muldur şi Michy Batshuayi, care i-au lovit cu piciorul pe suporterii noştri, şi a legitimat şi chiar încurajat un jucător profesionist să recurgă la violenţă pe teren în Turcia", se arată în comunicat.

"Fotbalul turc trebuie să-şi recâştige urgent respectul pe care îl merită, să regăsească un mediu competitiv corect şi onest şi să-şi recapete reputaţia pierdută în lume. Clubul nostru nu este dispus să menţină această structură laşă, slabă şi părtinitoare care, prin deciziile sale, duce viitorul fotbalului turc până la un punct în care nu există întoarcere. Cerem ca această structură, care nu recunoaşte legile şi regulile, în special Mehmet Buyukekşi (preşedintele Federaţiei - n. r.), să demisioneze imediat", a adăugat Trabzonspor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.