Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cluburile de fotbal din Anglia vor putea reînfiinţa din ianuarie zonele de pe stadioane de unde suporterii vor putea urmări meciurile în picioare

wikipedia.org
Tottenham Hotspur stadion

Cluburile de fotbal din primele două ligi engleze, Premier League şi Championship, vor putea reînfiinţa din ianuarie zonele de pe stadioane de unde suporterii vor putea urmări meciurile în picioare, interzise din 1989, a anunţat miercuri Autoritatea privind securitatea pe stadioane (SGSA), scrie AFP, citat de agerpres.

Conform sursei, este vorba de un program-pilot pentru care cluburile pot aplica până pe 6 octombrie. În cazul în care vor primi autorizaţie, începând din ianuarie pot exista secţiuni pe stadioane pentru spectatori în picioare. O comisie independentă va trebui apoi să tragă concluziile acestui experiment.

În 1989, după dezastrul de la Hillsborough, care s-a soldat cu 97 de morţi, secţiunile în picioare au fost interzise pe toate stadioanele engleze şi galeze. Trei ani mai târziu, interdicţia a fost limitată la cele două divizii de top.

''Am precizat clar că vom lucra cu suporterii şi cu cluburile pentru a introduce locuri sigure în picioare pe stadioanele de fotbal", a declarat ministrul sporturilor, Nigel Huddleston.

Standurile ar trebui să permită totuşi susţinătorilor să se aşeze dacă doresc, nu ar trebui să împiedice persoanele cu dizabilităţi să urmărească meciurile, şi va trebui să existe şi un cod de conduită pentru suporteri.

''Acum că au fost efectuate studii preliminare iar stadioanele pot funcţiona din nou la capacitate maximă în ţară (după un sezon în spatele uşilor închise din cauza Covid), a sosit momentul să mergem mai departe'', a adăugat Huddleston.

Tragedia cea mai mare care a lovit vreodată sportul britanic s-a produs la semifinala de Cupa Angliei dintre Liverpool şi Nottingham Forest, pe 15 aprilie 1989, în timp ce suporterii primei echipe se împingeau în faţa porţilor, înaintea loviturii de începere a meciului. Agenţii de ordine au deschis atunci o poartă care ducea către zona ce le era rezervată, pentru a scădea presiunea, însă fanii s-au îmbulzit către o tribună deja suprapopulată.

Bilanţul iniţial a fost de 94 de moţi, cărora li s-au adăugat alte trei persoane care au murit din cauza rănilor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.