Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cluburile de fotbal din Brazilia au votat în favoarea revenirii fanilor în tribune începând de sâmbătă

https://ro.m.wikipedia.org/
stadion maracana

Cluburile din prima ligă de fotbal a Braziliei au votat în favoarea revenirii fanilor în tribune începând de sâmbătă, după ce un an şi jumătate meciurile s-au disputat cu porţile închise din cauza pandemiei de coronavirus, notează EFE, citat de agerpres.

Într-o reuniune virtuală a Consiliului Tehnic ale cluburilor din prima ligă, convocată de Confederaţia Braziliană de Fotbal (CBF), 18 dintre cele 19 cluburi participante au aprobat decizia. Doar Athletico Paranaense s-a opus revenirii suporterilor în tribune.

Flamengo, campioana ultimelor două ediţii ale ligii braziliene, consideră că revenirea publicului pe stadioane nu este o decizie a cluburilor ci a autorităţilor locale. Autorizată de primăria din Rio de Janeiro, Flamengo a jucat deja un meci cu public pe stadionul Maracana, protejată de o decizie a Tribunalului Superior Sportiv, care a recunoscut că decizia a fost luată de municipalitate şi nu de CBF.

Atletico Mineiro, liderul la zi în liga braziliană, cu sediul la Belo Horizonte, un alt oraş care a autorizat revenirea fanilor în tribune, a susţinut că, dacă celelalte cluburi se opun întoarcerii suporterilor, va urma aceaşi cale ca şi Flamengo şi va cere o decizie a justiţiei pentru a putea vinde bilete la meciurile de acasă.

În pofida unor divergenţe şi polemici, unele cluburi şi-au deschis porţile, până la 50% din capacitate, pentru meciuri din alte competiţii precum Copa Libertadores, Copa Sudamericana sau Cupa Braziliei.

Sao Paulo, oraşul cel mai mare al Braziliei, cu patru cluburi în prima ligă, a autorizat prezenţa publicului pe stadioane începând de luni.

Doar primarul din Salvador, sediul clubului Bahia, a interzis revenirea fanilor în tribune. Din acest motiv, pentru a nu prejudicia cluburile care încă nu pot vinde bilete, CBF a amânat partidele pe care Bahia şi Santos urmau să le dispute în acest weekend cu Ceara respectiv Fluminense.

Stadioanele braziliene s-au închis în martie 2020, în primele săptămâni ale pandemiei de coronavirus şi în urma măsurile restrictive impuse de autorităţi într-o ţară puternic afectată, cu aproape 595.000 decese şi 21,4 milioane de persoane infectate. Brazilia este a doua ţară ca număr de victime după SUA şi a treia ca număr de infectări după SUA şi India.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.