Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cluburile din Premier League au cheltuit cu 88% mai puţin în mercato de iarnă faţă de 2023

Pinterest.com
premier league

Cluburile din prima ligă engleză de fotbal au cheltuit cu 715 milioane de lire sterline mai puţin pentru transferul jucătorilor în mercato de iarnă 2024, cu 88% mai puţin decât în ianuarie 2023, conform analizei Deloitte's Sports Business Group, citată de Reuters.

Cluburile de fotbal din Premier League au investit doar 100 de milioane de lire sterline în ianuarie 2024, cea mai mică sumă după recordul negativ din ianuarie 2021, în plină pandemie de Covid, de 70 de milioane de lire sterline.

În aceste condiţii, cel mai scump transfer l-a înregistrat Tottenham Hotspur, care a plătit 25 de milioane de lire sterline pentru internaţionalul român Radu Drăguşin de la Genoa.

Deloitte pune acest regres pe abordarea mai prudentă a cluburilor, după ce au cheltuit masiv în mercato de vară şi pe preocuparea legată de potenţialele sancţiuni pentru nerespectarea regulilor de profit şi sustenabilitate (PSR) ale Premier League.

PSR a fost introdus în 2013 pentru a echilibra condiţiile de joc şi pentru a preveni cluburile, cu grupuri bogate de proprietari să cheltuiască sume mari pe jucători. Asta înseamnă că cluburilor li se permite să aibă pierderi maxime de 105 milioane de lire sterline pe o perioadă de trei ani.

Everton a primit deja o penalizare de zece puncte, la începutul acestui sezon pentru încălcarea limitelor PSR, iar miercuri a fost acuzat de alte nereguli financiare, alături de Nottingham Forest, pentru nerespectarea regulii veniturilor şi sustenabilităţii din Premier League, riscând alte sancţiuni.

Campioana Angliei, Manchester City, a fost, de asemenea, acuzată de numeroase încălcări ale regulilor de finanţare de când au fost cumpărată de City Football Group din Abu Dhabi în 2008. Niciun verdict nu a fost încă emis în acest caz.

În ciuda regresului din această iarnă, cluburile au cheltuit totuşi 2,5 miliarde de lire sterline în cele două ferestre de transfer în acest sezon, făcând din 2023-24 al doilea cel mai mare sezon ca investiţii după 2022/2023.

Cheltuielile în alte ligi de top ale Europei au crescut însă cu 80%, până la 455 de milioane de euro, de la 255 de milioane de euro anul trecut, a spus Deloitte, Ligue 1 (Franţa) investind cel mai mult, cu 190 de milioane de euro.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.