Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cluburile din Premier League continuă discuțiile despre posibilitatea reluării campionatului

Premier League

Organizatorii Premier League vor continua consultările cu conducerile cluburilor şi cu jucătorii pe marginea strategiei ''Project Restart'', aşteptând o poziţie şi din partea autorităţilor privind eventualitatea reluării competiţiei, scrie Reuters.

Liga a organizat vineri o videoconferinţă cu reprezentanţii celor 20 de cluburi având loc un schimb de idei în ceea ce priveşte reluarea antrenamentelor şi posibilitatea repornirii campionatului, suspendat din luna martie, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Gabriela Firea, atrage atenția: ‘Anunțul lui Iohannis a crescut traficul în Capitală’ .

''Nu s-a luat nicio decizie la reuniunea de vineri, doar s-a făcut un schimb de opinii privind strategia Project Restart. Am căzut de acord să continuăm discuţiile cu toţi cei implicaţi pentru a ajunge la un numitor comun. Cluburile şi-au exprimat dorinţa de a duce la bun sfârşit actualul sezon, dar având în prim plan sănătatea jucătorilor'', se arată într-un comunicat al Premier League.

UEFA a cerut ligilor europene de fotbal să prezinte, până cel mai târziu pe 25 mai, planurile lor de reluare a sezonului, întrerupt din cauza pandemiei.

Scrisoarea UEFA, trimisă luna trecută de preşedintele acestui for, Aleksander Ceferin, şi de secretarul general Theodore Theodorisis afirmă: "Asociaţiile naţionale şi/sau ligile ar trebui să comunice UEFA înainte de 25 mai programul lor de reluare a competiţiilor interne, inclusiv data reluării şi formatul competiţiei".

Citește și: Ciolacu a răbufnit! ‘Proiectul de lege cu Ținutul Secuiesc e scos la iveală când e nevoie de scandal’

Federaţiilor care decid să nu reia sezonul, UEFA le-a cerut "să explice circumstanţele particulare care justifică o oprire prematură şi să selecteze cluburile participante în sezonul 2020-2021 al cupelor europene pe baza meritului sportiv în competiţiile interne în sezonul 2019-2020".

Comitetul Executiv al UEFA, care se va reuni pe 27 mai, vrea să poată decide, la acea dată, reluarea Ligii Campionilor şi a Europa League, ce ar urma atunci să se încheie cel mai târziu în luna august.

UEFA a precizat că va arăta înţelegere faţă de ligile care nu vor putea da un răspuns clar din cauza deciziilor guvernamentale legate de coronavirus.

Citește și: Lovitură dată de Ludovic Orban! A numit un apropiat de al lui Donald Trump în funcția de consilier de stat

UEFA a indicat că preferă ca federaţiile interne să ducă la capăt sezonul intern, nu să-l anuleze.

Deocamdată, campionatele au fost închise definitiv în Belgia, Olanda şi Franţa.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.