Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cluburile din Spania se redeschid în regiunile cu rate mici de infectare

airnightclub.net
night club noapte

Discotecile din Spania vor fi autorizate să se redeschidă şi să funcţioneze până la 03:00 ora locală, în regiunile în care rata de incidenţă este mai mică de 50 de cazuri de COVID-19 la 100.000 de locuitori, a anunţat miercuri ministrul spaniol al sănătăţii, Carolina Darias, informează AFP.

Guvernul spaniol a ordonat în august 2020 închiderea stabilimentelor cu program nocturn la nivelul întregii ţări.

Dar, după expirarea stării de urgenţă sanitară în data de 9 mai, guvernele regionale, care coordonează activităţile din domeniul sănătăţii, au anunţat reguli diferite în ceea ce priveşte redeschiderea unităţilor cu program de noapte.

Carolina Darias s-a întâlnit miercuri cu reprezentanţii autorităţilor regionale din domeniul sănătăţii în oraşul Pamplona, situat în nordul Spaniei, pentru a se pune de acord asupra regulilor de implementare a acestor măsuri la nivelul întregii ţări.

Regiunile spaniole în care rata de incidenţă a COVID-19 este mai mică de 50 de persoane infectate la 100.000 de locuitori în ultimele 14 zile vor putea să redeschidă cluburile de noapte, iar acestea vor putea să funcţioneze până la ora locală 03:00, a precizat ministrul Sănătăţii.

"Vom reveni la normalitate puţin câte puţin, gradual şi progresiv", a subliniat Carolina Darias.

Pe de altă parte, a adăugat ea, o persoană din cinci (20%) a primit ambele doze ale unui vaccin anti-COVID-19 în Spania, iar ţara se află în direcţia cea bună pentru a-şi atinge obiectivul ce constă în a avea 70% din populaţie vaccinată cu schemă completă până la sfârşitul verii.

Rata de incidenţă a COVID-19 a scăzut miercuri în Spania la 118,5 cazuri la 100.000 de locuitori, fiind de aproape două ori mai mică în raport cu sfârşitul lunii aprilie.

Doar insulele Baleare - unde se află Ibiza, o destinaţie turistică apreciată de pasionaţii de petreceri -, regiunea Valencia - celebră pentru litoralul ei - şi Ceuta - enclava spaniolă de pe coasta marocană a Africii - au în prezent o rată de incidenţă mai mică de 50 de cazuri la 100.000 de locuitori.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.