Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cluburile spaniole au primit deja 915 milioane de euro din contractul cu CVC Capital

News.ro
minge fotbal poarta
O sumă de 915 milioane de euro a devenit disponibilă de luni ca parte a contractului aprobat în decembrie 2021 pentru a creşte valoarea afacerii din industria fotbalului, care însă nu a fost semnat de patru cluburi, inclusiv Real Madrid şi FC Barcelona.

La Liga se aşteaptă ca în acest an cluburile să primească o tranşă suplimentară de 452,4 milioane de euro, iar restul sumei de 454 milioane de euro prevăzută în 2024 să aibă ca destinaţie proiectele de modernizare şi investiţii în infrastructură.

CVC Capital deţine un pachet de acţiuni de 8,2% din noua companie care va gestiona veniturile din drepturile de difuzare şi de sponsorizare ale ligii spaniole timp de 50 de ani.

Iniţial, cluburile vor cheltui aceste fonduri primite de la CVC pe reducerea datoriilor şi investiţii în echipele lor profesioniste.

Aşa numitul proiect ''La Liga Boost'' are reguli stabilite privind modul în care pot fi cheltuiţi banii. Cluburile trebuie să aloce 70% din sume în proiecte de modernizare şi infrastructură. Până la 15% din bani pot fi folosiţi la transferuri, iar restul de 15% pentru reducerea datoriilor.

Fiecare club ar fi trebuit să-şi prezinte planurile către La Liga pentru aprobare înainte de iunie 2022, deşi, oficial doar 21 au fost pe deplin aprobate, iar cinci cluburi încă nu au livrat planul de dezvoltare.

''Este de înţeles că majoritatea banilor cheltuiţi până acum s-au dus pe datorii şi în transferuri pentru că este ce mai uşor de furnizat documentaţia şi de aprobat; nu necesită planificare în continuare'', a declarat Marta Alonso, directorul executiv al La Liga, marţi, în timpul unei prezentări în faţa a circa 450 de reprezentanţi ai celor 38 cluburi la o întâlnire la Tarragona.

Preşedintele La Liga, Javier Tebas, a spus că se prevede o creştere anuală de "11% a veniturilor din drepturile de televiziune până în 2027, când se va semna un nou acord.

''Peste patru ani se vor vedea rezultatele, trebuie să avem răbdare şi să credem în proces'', a spus Tebas.

La Liga se aşteaptă ca valoarea totală a afacerii sale să crească de la 24,2 la 33-35 de miliarde de euro în următorii şapte până la 10 ani şi asta va ajuta cluburile să investească partea lor de bani.

Real Madrid, Barcelona, Athletic Bilbao şi Federaţia spaniolă de fotbal au declanşat acţiuni legale împotriva La Liga din cauza înţelegerii cu CVC. Aceste cluburi au renunţat la contract, numind-o ''o tranzacţie ilegală care provoacă daune ireparabile'' fotbalului spaniol.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.