Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cluj este al doilea cel mai creditat judeţ de către bănci, după Bucureşti-Ilfov

Forbes
bank banca

Judeţul Cluj, capitala neoficială a regiunii Transilvania, se află printre cele mai puternice judeţe din România din punct de vedere financiar-bancar, cu un sold al creditelor acordate de bănci populaţiei şi companiilor, în lei şi valută, de 14,5 mld. lei la finalul primelor nouă luni din 2020.

Judeţul Cluj, capitala neoficială a regiunii Transilvania, se află printre cele mai puternice judeţe din România din punct de vedere financiar-bancar, scrie Ziarul Financiar citând datele BNR.

Județul are un sold al creditelor acordate de bănci populaţiei şi companiilor, în lei şi valută, de 14,5 mld. lei la finalul primelor nouă luni din 2020.

Soldul este în creştere cu 4,3% faţă de 2019, în timp ce depozitele pe segmentul retail şi corporate, în lei şi valută, totalizau în septembrie 7,9 mld. lei, cu 8,6% mai mult faţă de finalul primelor nouă luni din 2019.

Cluj este al doilea cel mai creditat judeţ de către bănci, după Bucureşti-Ilfov. Şi la depozite, Clujul este pe podium. O caracteristică importantă pe care o prezintă judeţul Cluj este faptul că sediul Băncii Transilvania, cea mai mare bancă din sistem după active, se află în Cluj.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.