Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cluj: Filiala judeţeană a PSD lansează o consultare publică pentru construirea metroului în zona Cluj-Napoca

psd sigla

PSD Cluj propune construirea la Cluj-Napoca şi în localităţi învecinate a unei linii de metrou după modelul unor oraşe europene de dimensiuni similare, iar pentru susţinerea proiectului va demara o consultare publică. 

"Lansăm o campanie, care se numeşte Metrou Cluj. În ultimii ani, în comunitate s-a discutat foarte mult de soluţii prin care să putem decongestiona traficul. S-a discutat în ultimii 16 ani despre următoarele posibilităţi mari, dar s-a discutat doar în campania electorală - s-a discutat de tunel sub oraş, s-a discutat de monorail şi s-a discutat de introducerea metroului. (...) Noi avem şase studii de caz, două din Franţa - Lille şi Rennes, Bilbao şi Laussane, din Spania şi Elveţia, şi două oraşe din Italia - Brescia şi Catania. (...) Prezentăm propunerea noastră, vom organiza o serie de dezbateri în Cluj-Napoca şi în comunele prin care ar urma să treacă metroul. Vom organiza şi consultare publică, un mini referendum, ca să-i întrebăm pe clujeni dacă sunt de acord să susţină sau nu introducerea metroului în Cluj", a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, preşedintele PSD Cluj, Horia Nasra, scrie agerpres.ro

Senatorul PSD Vasile Ilea a declarat, în aceeaşi conferinţă de presă, că dezbaterile vor fi organizate în Cluj-Napoca şi în comunele învecinate, iar prima dezbatere va avea loc săptămâna viitoare. 

"Vom face o consultare online, dublată de o consultare în puncte de informare în oraş pentru strângerea de semnături şi opinii. (...) Avem nevoie de o viziune, pentru că municipiul Cluj-Napoca împreună cu zonele limitrofe se extinde în mod constant şi în curând, creşterea pe care o avem va duce la o creştere a populaţiei şi la o îngreunare a traficului. În Floreşti, în ultimii 10 ani, de la 7.000 de oameni s-a ajuns la 34.000 de oameni, traficul ajunge până la 70.000 de maşini pe zi care trec pe E60 şi trebuie să găsim o soluţie vizionară", a spus Vasile Ilea. 

Pentru susţinerea demersului, PSD Cluj a creat şi o pagină de internet, metroucluj.ro. 

Linia de metrou ar urma să fie construită pe traseul Gilău - Floreşti - Cluj Napoca - Apahida - Jucu, pe o distanţă, în linie dreaptă, de circa 30 kilometri. 

Horia Nasra a mai spus că la extremităţile liniei de metrou ar urma să fie construite mari parkinguri pentru maşini şi că fondurile necesare, circa 1,5 miliarde de euro, ar urma să vină atât din surse locale, regionale şi naţionale, cât şi din fonduri europene.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.