Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cluj-Napoca a devenit primul oraș din țară în care deșeurile sunt colectate inteligent

cluju.ro
cluj napoca

Cluj-Napoca a devenit primul oraș din țară în care deșeurile sunt colectate inteligent, în containere cu alimentare solară, activate cu picioarele și care au compactare internă. Firma de salubritate este anunțată printr-o aplicație când un container se umple, în așa fel încât să îl poată goli, scrie Mediafax.

Primarul Emil Boc spune că a început o etapă nouă prin care clujenii sunt invitați să colecteze separat plasticul și hârtia în locurile aglomerate din oraș cu utilizarea containerelor inteligente care au alimentare solară, activare cu piciorul și compactare internă, în așa fel încât să se poată atunca o cantitate mai mare de deșeuri.

Edilul spune că aceste containere sunt dotate cu senzori, astfel încât firma de salubritate este informată imediat ce gradul de umplere ajunge la 90 %.

Citește și: Un tânăr de 25 de ani care lucra la montarea separatoarelor de sens pe DN 1, între Ghimbav şi Codlea, a murit electrocutat

Locațiile în care se găsesc containerele sunt Strada Memorandumului, Strada George Coșbuc, Piața Lucian Blaga, Piața Unirii, Strada Regele Ferdinand, Splaiul Independenței, Strada Observatorului și baza sportivă din Gheorgheni.

„Dacă se va dovedi a fi un succes vom cumpăra și alte sisteme inteligente de colectare selectivă pentru că vrem să dăm tonul în România cu privire la grija pe care o purtăm față de mediu”, a spus Boc, potrivit căruia proiectul reprezintă o urmare a voinței clujenilor, întrucât a fost votat de clujeni în cadrul procesului de bugetare participativă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.