Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cluj-Napoca, capitală verde europeană 2024

City Break
Cluj-Napoca

Din 2023, Valencia face parte dintr-o rețea de 10 orașe europene, cinci dintre ele spaniole, care se remarcă prin angajamentul lor de a atinge neutralitatea climatică până în 2030. Celelalte nouă orașe sunt: ​​Madrid, Valladolid, Vitoria-Gasteiz, Zaragoza, Klagenfurt (Germania), Soenderborg (Danemarca), Cluj-Napoca (România), Mannheim (Germania) și Stockholm (Suedia), relatează Euronews.

Orașul spaniol Valencia a fost ales oficial drept Capitală Verde Europeană 2024, titlu pe care l-a câștigat „grație strategiei sale ambițioase de durabilitate”, potrivit comisarului european pentru Mediu, Oceane și Pescuit, Virginijus Sinkevičius.

Pentru a sărbători această realizare, sunt planificate peste 400 de activități și evenimente care vor ajunge în toate sectoarele orașului. Scopul este de a crește gradul de conștientizare cu privire la tripla criză de poluare, pierderea biodiversității și schimbările climatice, precum și de a încuraja oamenii să ia măsuri pentru a inversa situația.

„(Valencia) a învățat din lecțiile trecutului. Timp de multe decenii, orașul a fost condus de o mișcare civică îndrăzneață care stă la baza schimbării autentice”, a spus Sinkevičius.

Locuitorii Valenciei sunt cel de preț bun al orașului

"Oamenii sunt atuul Valencia. Anul acesta, (orașul) va îmbunătăți experiențele cetățenilor și îi va sprijini și mai mult pentru a realiza schimbarea pe care trebuie să o realizăm cu toții pentru un viitor mai bun", a spus comisarul.

La ceremonia de deschidere au participat mai mulți reprezentanți din alte orașe verzi europene. Primarul Valenciei, María José Catalá, a ținut să mulțumească în mod special orașului Tallinn (Estonia) și orașului Vilnius (Lituania), care va prelua ștafeta în 2025, precum și orașelor premiate cu distincția „Green Leaf 2024”, Velenje (Slovenia) și Elsinore (Danemarca).

„Valencia va fi farul politicilor ecologice în Europa pentru a construi un oraș mai uman, mai durabil și mai pregătit pentru combaterea schimbărilor climatice”, a declarat primarul Valenciei, María José Catalá.

Cinci orașe spaniole printre „Orașele-misiune”

Valencia face parte din așa-numitele "Ciudades Misión" („Mission Cities”), o rețea de orașe care se remarcă prin angajamentul ferm față de inovarea ecologică, creșterea zonelor verzi, reducerea emisiilor cu 80% până în 2030 și obiectivul de neutralitate climatică pentru 2030.

Celelalte nouă orașe sunt: ​​Madrid, Valladolid, Vitoria-Gasteiz, Zaragoza, Klagenfurt (Germania), Soenderborg (Danemarca), Cluj-Napoca (România), Mannheim (Germania) și Stockholm (Suedia).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.