Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cluj: Sistemul de alarmare publică nu funcţionează în tot judeţul. Responsabilii sunt pasibli de amenzi, atenţionează şeful ISU

Inquam Photos / Octav Ganea
sirena alarma

Unele sirene de alarmare a populaţiei nu funcţionează la nivelul întregului judeţ, iar dacă situaţia nu va fi remediată, vor fi aplicate sancţiuni, a declarat joi, într-o conferinţă de presă, şeful Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Cluj.

Citeşte şi: Iohannis, mesaj TRANŞANT: 'Aderarea României la zona euro este un demers ESENŢIAL'

"Nu pot spune că sunt suficient de mulţumit de modul de funcţionare a sistemului de alarmare publică de la nivelul judeţului Cluj, din cauza faptului că unii factori decidenţi din unităţile administrativ-teritoriale ignoră aceste lucruri. Este un aspect foarte important care pe noi ne ajută în avertizarea populaţiei şi vom lua măsurile necesare pentru remedierea situaţiei. Sunt multe sirene de alarmare care nu funcţionează în comune, dar şi în Cluj-Napoca, şi vom lua măsuri, chiar amenzi, împotriva celor care nu ştiu să îşi facă treaba aşa cum ar trebui. Responsabilii de aceste sisteme de alarmare, inclusiv primarii, nu ar trebui să se joace cu acest aspect. Ştim ce s-a întâmplat cu furtunile care s-au abătut asupra noastră, iar aceste sisteme sunt un mijloc prielnic de a informa şi a avertiza populaţia. În ultimul timp s-au constatat fenomene extreme într-un interval scurt de timp, iar sirenele ne pot ajuta", a explicat Ion Moldovan, potrivit AGERPRES.

Prim-adjunctul şefului ISU Cluj, Pavel Baltaru, a prezentat, în conferinţa de presă, o situaţie a sirenelor care nu au funcţionat la ultimul exerciţiu de alarmare. Potrivit documentului, în 14 unităţi administrativ-teritoriale din judeţ nu au fost acţionate sistemele de alarmare publică din diferite motive. În comunele Baciu, Luna şi Măguri Răcătău sirenele erau defecte, în comuna Borşa sirena este amplasată sub acoperişul unui complex comercial, iar prin acţionarea ei există pericolul să cadă ţiglele de pe acoperiş, în comuna Căianu persoana responsabilă pe linia situaţiilor de urgenţă lipsea din localitate, în comuna Cojocna reprezentanţii unei firme nu au permis accesul în incintă a responsabilului cu acţionarea sirenei, iar în comuna Palatca, persoana responsabilă nu a avut acces în clădirea dispensarului unde era montată sirena. 

În judeţul Cluj sunt instalate 231 de sirene electrice de alarmare publică şi 58 de sirene electronice. 

Miercuri, 1 noiembrie, va avea loc un nou exerciţiu de alarmare publică.

Citeşte şi: Victor Ponta a făcut ANUNŢUL despre PREZIDENŢIALE: 'Spre deosebire de Dragnea, nu facem blat cu Iohannis...' .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.