Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Clujul a ajuns să aibă cea mai mare rată de infectare: Prefectura se plânge că cifrele sunt mari din cauza testelor numeroase

digi24.ro
covid-19

Prefectura Cluj, judeţ care are, joi, o incidenţă de 4,3 cazuri la mia de locuitori, cea mai mare din ţară, a realizat o analiză a ratei de pozitivare a testelor în mai multe judeţe. Potrivit datelor prezentate, în judeţul Cluj s-au făcut miercuri 2.616 teste, fiind confirmate 371 de cazuri, ceea ce reprezintă o rată de pozitivare de 14,18%. În judeţul Maramureş, de exemplu, care apare în statisticile naţionale cu o incidenţă de 2,43 cazuri la mia de locuitori, s-au făcut în aceeaşi zi doar 343 de teste, fiind confirmate 161 de cazuri, reprezentând o rată de pozitivare de 46,94%, anunță news.ro.

Prefectura Cluj a realizat, joi, o analiză în care a inclus mai multe judeţe, pentru a arăta care este adevărata rată de pozitivare în mai multe judeţe. Analiza s-a bazat pe numărul de teste şi numărul de cazuri confirmate în data de 28 octombrie.

Citește și: Alexandru Rafila profețește dezastrul: În maxim o lună cazurile de coronavirus se pot dubla, iar decesele, tripla!

Potrivit datelor prezetate, în judeţul Argeş, rata de pozitivare este de 20,12%. Miercuri s-au făcut 492 de teste, fiind confirmate 99 de cazuri. În statistica de joi a Grupului de Comunicare Strategică (GCS), judeţul Argeş apare cu o incidenţă cumulată de 0,98 cazuri la mia de locuitori în ultimele 14 zile.

În judeţul Braşov, rata de pozitivare este 28,47%. Miercuri s-au făcut 734 de teste şi s-au confirmat 209 cazuri. În statistica GCS de joi, judeţul Braşov areo incidenţă cumulată de 2,61 cazuri la mia de locuitori.

În judeţul Cluj, rata de pozitivare este de 14,18%. Miercuri s-au făcut 2.616 teste, fiind confirmate 371 de cazuri. În statistica de joi a GCS, judeţul Cluj are cea mai mare incidenţă cumulată în ultimele 14 zile, respectiv 4,3 cazuri la mia de locuitori.

Potrivit aceleiaşi analize, judeţul Constanţa are o rată de pozitivare de 7,99%, judeţul Dolj 39,35%, judeţul Galaţi 19,64%, judeţul Prahova 35,9%, iar judeţul Giurgiu 34,62%. În acest judeţ s-au făcut miercuri doar 78 de teste, fiind confirmate 27 de cazuri noi.

Judeţul Maramureş are cea mai mare rată de pozitivare, potrivit analizei Prefecturii Cluj, respectiv 46,94%, deşi în statistica de joi a GCS judeţul are o incidenţă cumulată în ultimele 14 de doar 2,53 cazuri la mia de locuitori.

Citește și: Monica Pop a răbufnit, după ce valul 2 de coronavirus a prins nepregătite autoritățile: De ce nu mai avem producții autohtone și importăm orice?

Preşedintele Klaus Iohannis a fost întrebat, miercuri, într-o conferinţă de presă, dacă i se pare corect ca unele măsuri de restricţionare a activităţilor să fie luate în funcţie de incidenţa cumulată din ultimele 14 zile, având în vedere că unele judeţe prelucrează zilnic mii de teste, în timp ce altele doar câteva zeci şi a răspuns: ”Este un sistem care a fost elaborat de experţi recunoscuţi de la noi şi care se bazează pe criterii obiective. Sigur, putem să ne întrebăm cât de perfect este sistemul. Cred că nu există nici un sistem perfect în pandemie, însă, până în momentul de faţă se vede că aceste criterii au reflectat destul de acurat realitatea din teren. Dar am preluat întrebarea dumneavoastră şi o voi da mai departe la grupul de experţi”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.