Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

CM 2022: Câştigătoarea trofeului va încasa 42 de milioane de dolari

CNN
Qatar world cup 2022

Calificarea echipei Franţei în finala Cupei Mondiale de fotbal din Qatar asigură cel puţin 30 de milioane de dolari (28 de milioane de euro) Federaţiei franceze de fotbal (FFF), o sumă superioară previziunilor acestui for, care va creşte sensibil în cazul câştigării trofeului, informează AFP, potrivit Agerpres.

Potrivit baremului primelor FIFA, suma rezervată finalistelor a fost fixată la cel puţin 30 de milioane de dolari, plus o indemnizaţie de 1,5 milioane de dolari pentru a acoperi costurile cu pregătirea turneului.

Un nou titlu obţinut de Les Bleus, duminică în faţa Argentinei, va oferi şi mai mult oxigen finanţelor FFF, în condiţiile în care premiul promis viitoarei campioane a lumii se ridică la 42 milioane de dolari (aproximativ 40 de milioane de euro).

Suma este sensibil mai mare faţă cele 32,5 milioane de euro încasate de FFF după victoria Franţei la Cupa Mondială 2018 din Rusia.

O înfrângere în semifinale le-ar fi adus francezilor mai puţini bani: 27 de milioane de dolari sunt promişi câştigătoarei "finalei mici", faţă de 25 de milioane de dolari cât va încasa perdanta.

Potrivit acordului încheiat de FFF cu jucătorii, 30% din suma ofertă de FIFA va fi repartizată echitabil între jucători şi cei patru membri ai staff-ului tehnic, fiecare persoană urmând să încaseze ceva mai puţin de 400.000 de dolari în cazul câştigării titlului.

După calificarea în cea de-a doua finală consecutivă de Cupa Mondială, Federaţia franceză de fotbal şi-a invitat toţi salariaţii să asiste la partida cu Argentina, programată duminică pe Lusail Stadium, precizează AFP.

De menţionat că în bugetul FFF pentru exerciţiul 2022-2023, prezentat în Adunarea Generală din iunie, instanţa condusă de Noel Le Graet a integrat o eliminare a Les Bleus în sferturile de finală ale Cupei Mondiale din Qatar, un scenariu care îi asigura deja, conform previziunilor, un rezultat financiar pozitiv.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.