Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

CM 2022: Fosta casă a lui Maradona, deschisă suporterilor la meciurile Argentinei

goal.com
maradona
Sute de kilograme de carne argentiniană, băutură şi un DJ care pune muzică inspirată de Maradona au acompaniat primele două ediţii ale fan fest-ului organizat cu ocazia victoriilor obţinute de selecţionata Albiceleste contra Poloniei şi Australiei, iar petrecerile vor continua şi vineri, la meciul contra Olandei, în sferturile de finală ale Cupei Mondiale din Qatar.

Pe ecrane gigant amplasate în hol şi o piscină în grădina din spatele casei, suporterii echipei conduse de Lionel Messi au urmărit meciurile şi au sărbătorit golurile, cântând aceleaşi cântece care însoţesc formaţia în Qatar.

Întâlnirile din liniştitul cartier din Buenos Aires, care nu sunt anunţate, pentru a evita aglomerările, sunt găzduite de casa pe care legendarul fotbalist le-a oferit-o părinţilor săi în anii 1980.

După ce Maradona a murit, în 2020, moştenitorii au vândut casa la licitaţie, iar noii proprietari au dorit să o transforme într-un muzeu au fostului mare fotbalist, în ciuda zvonurilor legate de demolarea ei.

''Este un privilegiu să fiu într-un astfel de loc emblematic, sunt onorat. Vrem ca oricine să poată să cunoască acest templu'', a declarat, pentru Reuters, unul dintre proprietari, nedorind să îşi dezvăluie identitatea.

Cu ocazia meciurilor din Cupa Mondială e posibil să intri în diferite camere, să urci pe scările de marmură şi să stai în balcoanele care domină grădina.

De la o fereastră, care dă spre strada Jose Luis Cantillo, actualii proprietari spun că Maradona şi-a salutat fanii după ce a condus echipa Argentinei la câştigarea Cupei Mondiale din 1986.

''Sper să continuăm să câştigăm şi să facem aceste petreceri care i-ar fi plăcut lui Diego. Nu ne vom opri până în finala Cupei Mondiale (din Qatar)'', a spus unul dintre organizatori.

Argentina va juca vineri cu Olanda, în sferturile de finală ale CM 2022 (Lusail Stadium - Al Daayen, 21:00).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.