Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

CM 2022: Maradona zâmbeşte cu siguranţă în acest moment, afirmă Pele

pele maradona

Încoronarea argentinianului Lionel Messi la Cupa Mondială 2022 este o "traiectorie meritată", a comentat duminică seara pe Instagram legenda braziliană a fotbalului Pele, salutându-l de asemenea pe "prietenul său drag" francezul Kylian Mbappe, informează AFP.

"Felicitări Argentina! Diego (Maradona, decedat pe 25 noiembrie 2020 - n.red.) zâmbeşte cu siguranţă în acest moment", a scris Pele, singurul fotbalist din istorie care a câştigat de trei ori Cupa Mondială (1958, 1962, 1970).

În vârstă de 82 de ani, Pele a urmărit finala câştigată de Argentina în faţa Franţei la loviturile de departajare la spitalul din Sao Paulo în care este tratat pentru un cancer de colon.

"Astăzi fotbalul continuă să-şi spună povestea, ca întotdeauna, într-un mod incitant. Messi a câştigat prima sa Cupă Mondială, aşa cum merita traiectoria sa. Prietenul meu drag Mbappe a marcat patru goluri (inclusiv o lovitură de departajare - n.red.) într-o finală. Ce cadou a fost să asist la acest spectacol pentru viitorul sportului nostru", a continuat fostul jucător.

Pele a lăudat şi Marocul, cea mai bun echipă africană din istoria Cupei Mondiale, învinsă la limită de Croaţia (2-1) în meciul pentru locul al treilea, sâmbătă, "pentru această campanie incredibilă".

Una dintre fiicele lui Pele, Kely Nascimento, a postat duminică o fotografie cu tatăl ei ei primind un masaj la picioare în timp ce urmărea finala Cupei Mondiale.

Potrivit ultimului buletin medical publicat luni, brazilianul continuă sa fie tratat într-un salon normal şi nu într-o unitate de terapie intensivă, iar "semnele sale vitale sunt stabile"

Argentina a câştigat duminică al treilea titlu de campioană mondială din istoria sa, după cele cucerite în 1978, cu Mario Kempes în rol de vedetă, în 1986, când căpitan şi superstar a fost Diego Maradona.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.