Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

CM 2022: Olanda a renunţat să mai poarte banderola 'OneLove'

dohanews.co
qatar world cup
''Regretăm profund că nu a fost posibil să ajungem împreună la o soluţie rezonabilă. Susţinem mesajul 'OneLove' şi vom continua să-l răspândim, dar prioritatea noastră numărul unu în Cupa Mondială este să câştigăm jocurile. Nu vrem ca din acest motiv căpitanul nostru să înceapă jocul cu un cartonaş galben. Prin urmare, cu mare regret, a trebuit să decidem să renunţăm la planul nostru'', se arată într-un comunicat al KNVB.

Căpitanii selecţionatelor Angliei, Ţării Galilor, Belgiei, Olandei, Elveţiei, Germaniei şi Danemarcei au anunţat apoi într-un comunicat comun că nu vor purta banderola ''OneLove'' pentru a nu risca primirea unui cartonaş galben din startul meciului.

Conform regulilor FIFA, echipamentul nu trebuie să includă niciun slogan, declaraţii politice, religioase sau personale sau imagini, iar în timpul turneelor finale FIFA, căpitanul fiecărei echipe ''trebuie să poarte banderola de căpitan furnizată de FIFA''.

KNVB se aştepta la o amendă din partea FIFA pentru purtarea banderolei OneLove şi nu se aştepta la o sancţiune cu efecte în teren: ''Acest lucru este împotriva spiritului sportului nostru, care conectează milioane de oameni. Împreună cu celelalte ţări implicate, vom analiza de manieră critică relaţia noastră cu FIFA în perioada următoare''.

KNVB a reamintit că pe 19 septembrie, grupul de lucru UEFA, din care face parte ca federaţie, a cerut FIFA să accepte banderola ''One Love'' pe braţul căpitanilor de echipe. Anglia, Ţara Galilor, Belgia, Elveţia, Germania şi Danemarca s-au alăturat iniţiativei.

Olanda joacă luni cu Senegalul în al doilea meci din Grupa A a CM 2022 din Qatar.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.