DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

CNA a acceptat amânarea lansării televiziunii Realitatea Plus

CNAPotrivit articolului 57, alineatul 1, litera a din Legea audiovizualului, "Licenţa audiovizuală analogică se retrage de Consiliu în următoarele situaţii: titularul nu începe difuzarea serviciului de programe, în condiţiile stabilite prin licenţă, în termen de 12 luni de la obţinerea licenţei audiovizuale; Consiliul poate acorda două prelungiri succesive de câte 6 luni în situaţii justificate".

CNA a aprobat, pe 17 ianuarie 2013, o solicitare a societăţii Geopol International de lansare a televiziunii de ştiri Realitatea Plus, care urma să emită în România, Republica Moldova şi în ţări din Balcanii de Vest, în urma unei investiţii de 13 milioane de euro.

Astfel, termenul legal de punere în funcţiune de 12 luni ar fi expirat pe 17 ianuarie 2014, însă, pe 9 ianuarie, reprezentanţii societăţii Geopol International au solicitat prelungirea cu 6 luni a termenului de intrare în emisie.

În şedinţa CNA din 30 ianuarie, Geopol International SRL a primit permisiunea CNA de amânare a punerii în funcţiune a Realitatea Plus cu şase luni. 

În prezent, Geopol International SRL a primit din nou permisiunea CNA de amânare cu încă şase luni a punerii în funcţiune a televiziunii Realitatea Plus. Acest nou termen de şase luni va expira în ianuarie 2015.

Solicitarea a fost aprobată de membrii CNA cu şapte voturi "pentru" (Florin Gabrea, Narcisa Iorga, Valentin Jucan, Lorand Turos, Monica Gubernat, Viorel Vasile Buda şi Răsvan Popescu), în timp ce membrul CNA Christian Mititelu a votat "împotrivă".

Asociaţii societăţii Geopol International SRL sunt Strategies-Research-Investments SRL - 99% (în această societate Cozmin Guşă deţine 50%, iar Maricel Păcuraru - 50%) şi Alexandra Beatrice Păcuraru -1%.

Strategies-Research-Investments SRL este şi acţionarul majoritar al societăţii Realitatea Media SA, care deţine televiziunea de ştiri Realitatea TV şi televiziunea de business The Money Channel.

sursa: mediafax

Urmărește-ne:
ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.