Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

CNA a AMENDAT Antena 3 şi Realitatea TV: Decizie neobișnuită pentru emisiunea de la TVR 1, cu Liviu Dragnea

SONY DSC

Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA), întrunit în şedinţă publică joi, a sancţionat cu amendă în valoare de 5.000 de lei posturile Antena 3 şi Realitatea TV pentru încălcarea unor prevederi din Codul de reglementare a conţinutului audiovizual. Prezenţa lui Liviu Dragnea în emisiunea "Viaţa satului", difuzată de TVR 1, nu a fost sancţionată.

Postul Antena 3 a primit amendă de 5.000 de lei pentru încălcarea unor prevederi din Cod art. 64 alin. (1) lit. b în „Ediţia specială” din 3 aprilie 2019; art. 40 alin. (2) în „Sinteza Zilei” din 3 aprilie; art. 40 alin. (1) şi (4) în ediţia din 3 aprilie a emisiunii „Punctul de întâlnire”; art. 40 alin. (1) în emisiunea „Esenţial” din 12 aprilie.

Citește și: Ordin pe țară! Mișcarea făcută de Liviu Dragnea

Realitatea TV a primit amenda de 5.000 de lei pentru emisiunile „Legile Puterii” (03.04.2019) şi „Realitatea Românească” (14.04.2019), ediţii difuzate fără a se ţine cont de prevederile art. 40 alin. (1), (2) şi (4) şi, respectiv, ale art. 40 alin. (2). De altfel, postul a primit somaţie publică pentru încălcarea prevederilor art. 64 alin. (1) lit. b din Cod în emisiunea „Legile Puterii” din data de 29.04.2019.

În şedinţa de joi a CNA a fost discutată şi prezenţa lui Liviu Dragnea în emisiunea "Viaţa satului", difuzată de TVR 1.

Citește și: Liviu Dragnea a făcut anunțul! Ce se va întâmpla cu prețurile

Radu Herjeu, membru CNA, a explicat pe Facebook: "Emisiunea Viaţa Satului de la TVR în care a fost prezent şi preşedintele PSD (prima, căci doar pentru aceea era finalizat raportul de monitorizare) a avut o pronunţată componentă electorală, în condiţiile în care nu a fost marcată ca atare. Fiind prima abatere a postului de la prevederile deciziei privind campania electorală pentru europarlamentare, nu se poate da în acest moment decât somaţie. Orice altă sancţiune pecuniară ar fi anulată de instanţă. N-a trecut".

Liderul PSD, Liviu Dragnea, şi ministrul Agriculturii, Petre Daea, au fost invitaţi la emisiunea ”Viaţa Satului” de pe TVR1, duminică, 19 mai, dar şi duminică 12 mai.

Citește și: Simona Halep ar putea pune mâna pe o sumă uriașă ! Cât ar putea încasa

În aceeaşi şedinţă, posturile B1TV, Kanal D, TVR 1 şi Pro TV au primit somaţii publice. Astfel, B1 TV a primit somaţie pentru nerespectarea dispoziţiilor art. 40 alin. (5) din Codul audiovizualului, în ediţia din 7 aprilie a emisiunii „Lumea lui Banciu”; Kanal D pentru nerespectarea dispoziţiilor art. 40 alin. (5) din Codul audiovizualului la difuzarea emisiunii „Puterea dragostei” din 1 aprilie a.c.; TVR 1 pentru încălcarea prevederilor art. 66 din Cod în emisiunea „Pulsul Zilei” din data de 03.04.2019; Pro TV, deoarece emisiunea „Românii au talent” din 05.04.2019 a fost difuzată fără a se ţine cont de dispoziţiile art. 18 alin. (1) lit. b) din Codul audiovizualului.

De asemenea, CNA a analizat rapoartele întocmite de Direcţia Control şi Digitalizare pentru posturile din teritoriu, atât ca urmare a modului de reflectare a campaniei electorale de către radiodifuzori în perioada 11-17.05.2019, cât şi a sesizărilor primite şi a decis să aplice câte o somaţie publică societăţilor TONIGHT SRL (Radio Someş), pentru încălcarea prevederilor art. 15 alin. (1) din Decizia CNA nr. 308/2019 şi SMART BUSINESS COM SRL (Radio Orion), pentru nerespectarea dispoziţiilor art. 2 şi 2^1 din Decizia CNA nr. 412/ 2007.

Citește și: Oana Zăvoranu revine! Unde o vor putea vedea fanii

În aceeaşi şedinţă, membrii Consiliului au hotărât să emită o decizie de intrare în legalitate pentru un spot publicitar care promova serviciile SC Cronos Nico Service SRL, difuzat de postul regional Best FM din Ploieşti fără a se ţine cont de prevederile art. 93 alin. (1) din Codul audiovizualului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.