DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

CNA a amendat Realitatea Plus pentru ÎNJURĂTURILE și instigarea la violenţă din emisiunea '100%'

SONY DSC

Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) a amendat, joi, postul Realitatea Plus cu 10.000 de lei pentru că în emisiunea "100%" din 30 octombrie 2020 au fost încălcate prevederile articolelor 47 alin. (3) şi 40 alin. (5) din Codul de reglementare a conţinutului audiovizual care precizează că „moderatorii, prezentatorii şi realizatorii programelor au obligaţia să nu folosească şi să nu permită invitaţilor să folosească un limbaj injurios sau să instige la violenţă”, anun'[ news.ro.

Posturile România TV, Kanal D şi Naşul TV au primit somaţie publică, potrivit comunicatului CNA.

România TV, pentru că nu a ţinut cont de dispoziţiile art. 64 alin. (1) lit. b) din Cod, la difuzarea ediţiei din 09.12.2020 a emisiunii „Punctul culminant”, „în virtutea dreptului fundamental al publicului la informare, furnizorii de servicii media audiovizuale trebuie să respecte următoarele principii : (...) b) informarea cu privire la un subiect, fapt sau eveniment să fie corectă, verificată şi prezentată în mod imparţial şi cu bună-credinţă”]. Totodată, pentru afirmaţiile făcute în emisiunea mai sus-menţionată, membrii CNA au decis să acorde domnului Răzvan Avramescu dreptul la replică. Acesta va fi acordat în condiţiile prevăzute de Codul de reglementare a conţinutului audiovizual (Titlul IV – Dreptul la replică şi la rectificare).

Citește și: Lovitură pentru Realitatea PLUS, după atacul la CTP! ‘O zdreanță, o gioarsă’

Postul Kanal D a primit somaţie publică pentru nerespectarea prevederilor art. 30 din Cod, în cadrul emisiunii „Teo show”, ediţia din 10.12.2020, care prevăd ca „furnizorii de servicii media audiovizuale au obligaţia să respecte drepturile şi libertăţile fundamentale ale omului, viaţa privată, onoarea şi reputaţia, precum şi dreptul la propria imagine”.

Somaţie publică a primit şi postul Naşul TV, deoarece în ediţia din 12.11.2020 a emisiunii „Să vorbim despre tine”, radiodifuzorul a încălcat dispoziţiile art. 5 alin. (3) din Codul audiovizualului, conform cărora: „Furnizorii de servicii media audiovizuale nu pot difuza interviuri şi declaraţii în care minorului îi sunt solicitate păreri referitoare la probleme intime de familie sau care îi depăşesc puterea de judecată”. La stabilirea sancţiunii s-a avut în vedere şi nerespectarea prevederilor art. 64 alin. (1) lit. b) la difuzarea ediţiei din 03.11.2020.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.