Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

CNA amendează România TV după emisiunile despre Gabriela Firea

Radu Pop
Facebook/ Gabriela Firea
Gabriela Firea

CNA amendează RTV după emisiunile cu Gabriela Firea

Consiliul Naţional al Audiovizualului a sancţionat, joi, cu o amendă de 5.000 de lei postul România TV din cauza nerespectării principiului audiatur et altera pars în cadrul unor emisiuni difuzate în perioada 20 - 26 septembrie, informează Agerpres.

Potrivit unui comunicat al CNA, transmis AGERPRES, întrunit în şedinţă publică, Consiliul a analizat rapoartele de monitorizare întocmite de direcţia de specialitate ca urmare a reclamaţiilor primite (reclamații făcute chiar de Gabriela Firea, mai multe - aici) şi a decis să aplice postului România TV o amendă de 5.000 de lei pentru încălcarea prevederilor art. 40 alin. (2) din Codul de reglementare a conţinutului audiovizual.

Articolul stipulează că: "În cazul în care acuzaţiile prevăzute la alin. (1) sunt aduse de furnizorul de servicii media audiovizuale, acesta trebuie să respecte principiul audiatur et altera pars; respectarea acestui principiu presupune condiţii nediscriminatorii de exprimare până la finalul aceluiaşi program în cadrul căruia s-au făcut acuzaţiile. În situaţia în care persoana vizată refuză să prezinte un punct de vedere, trebuie precizat acest fapt".

Rapoartele analizate au cuprins emisiuni de dezbatere din perioada 20 - 26 septembrie: "România la raport", "Punctul culminant" din 20 septembrie; "România Te Vede" din 23 septembrie; "Punctul culminant" din 26 septembrie.

Titlurile afişate de televiziunea în cauză făceau referire la fostul ministru Gabriela Firea.

Alte sancțiuni

În aceeaşi şedinţă, în urma analizării rapoartelor întocmite de Direcţia Control, Consiliul a decis să aplice următoarele sancţiuni:

* somaţie publică postului Hunedoara 1 (Deva/Hunedoara) pentru că la difuzarea ştirii cu titlurile "Administraţie haotică la Primăria Simeria"; "Primarul oraşului ori nu cunoaşte, ori nu vrea să respecte legea", difuzată în buletinul informativ "Ştirile Hunedoara 1" din data de 20 septembrie 2023, radiodifuzorul nu a ţinut cont de prevederile art. 40 alin. (2) din Codul audiovizualului;

* somaţie publică postului Radio Campus (Slobozia/Ialomiţa) pentru încălcarea dispoziţiilor art. 64 alin. (1) lit. b) la difuzarea emisiunii "Revista vorbei" din data de 19.09.2023;

* somaţie publică societăţii NETFIL SRL / NETFIL CATV / FILIAŞI / DOLJ pentru nerespectarea dispoziţiilor art. 74 alin. (3) şi 82 alin. (1) şi (2) din Legea audiovizualului nr. 504/2002.

De asemenea, Consiliul a hotărât să emită o decizie de intrare în legalitate pentru spoturi publicitare aferente campaniei de promovare a unor servicii oferite de Clinica Dr. Diaconu şi difuzate de Radio Zu din Piteşti cu încălcarea prevederilor art. 93 alin. (1) din Codul audiovizualului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.