Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

CNA - recomandare pentru televiziuni în privința victimelor din clubul Colectiv

CNA

Membrii Consiliului National al Audiovizualului (CNA) au decis în sedinta de marti sa le recomande televiziunilor sa nu transmita imagini de la priveghi si de la ceremoniile funerare ale victimelor din clubul Colectiv.

'Au început sa vina reclamatii (pe tema relatarilor de la televiziune despre tragedia din clubul Colectiv n.r.), se lucreaza pe perioada respectiva si când vom avea gata monitorizarea va intra în sedinta. As vrea sa va citesc un apel venit din partea familiilor lui Mihai Alexandru si Catalinei Ionita, victime ale tragediei din clubul Colectiv, care fac apel la decenta si discretie, cerând reprezentantilor institutiilor publice mass-media, societatii civile sa respecte dreptul la intimitate al familiilor îndoliate', a declarat vicepresedintele CNA, Rasvan Popescu.

Potrivit acestuia, familiile cer presei sa se abtina de la a filma, transmite, prelua imagini de la priveghi si ceremoniile funerare ca o dovada de respect în memoria celor decedati. 'O sa va rog sa si urmariti la monitorizare chestia aceasta', a adaugat Popescu.

La rândul sau, Dorina Rusu, un alt membru CNA, a spus ca a facut o autosesizare privind modul în care a fost tratata tragedia.

'M-am uitat în primul rând ca telespectator, parinte, ca om normal, ceea ce am avut în vedere când am facut aceasta autosesizare nu a fost sa amendez pe cineva neaparat, ci cred ca este necesar sa facem o analiza, sa vedem cum s-au abordat lucrurile si mai ales pentru ca eu cred ca, daca s-a întâmplat ceea ce s-a întâmplat, s-a întâmplat deoarece institutiile din tara aceasta nu si-au facut datoria asa cum trebuia', a fost de parere Dorina Rusu.

AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.