Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

C.N. Aeroporturi București, după perchezițiile DNA la Băneasa: Singura implicare a CNAB a fost facilitarea accesului organelor de control

aeroportul baneasa

Nici la punctul de lucru AIBB-AV și nici la sediul CNAB nu s-au efectuat percheziții, transmite purtătorul de cuvânt al Companiei Naționale Aeroporturi București, Valentin Iordache.

„Referitor la informațiile apărute în mass media cu privire la percheziții ale DNA la sediile a trei , printre care și Aeroportul Băneasa, Compania Națională Aeroporturi București precizează că Aeroportul Internațional București Băneasa - Aurel Vlaicu (AIBB-AV) este punct de lucru al CNAB și nu are calitatea de societate comercială. Nici la punctul de lucru AIBB-AV și nici la sediul CNAB nu s-au efectuat percheziții. Singura implicare a CNAB în derularea perchezițiilor a fost facilitarea accesului organelor de control pe platforma aeroportuară, unde își desfășoară activitatea mai multe instituții și societăți comerciale”, transmite purtătorul de cuvânt al Companiei Naționale Aeroporturi București, Valentin Iordache.

Perchezițiile DNA în Aviație

Reacția lui Iordache vine după ce procurorii militari din cadrul Direcției Naționale Anticorupție au făcut, miercuri, 30 de percheziții la Inspectoratul General de Aviație, la Școala Superioară de Aviație Civilă și la Aeroportul Băneasa, în legătură cu decontarea unor lucrări de reparații a unor aeronave ale MAI.

Potrivit DNA, procurorii militari anticorupție – Serviciul pentru efectuarea urmăririi penale în cauze privind infracțiunile de corupție săvârșite de militari, fac cercetări într-un caz în care există suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni de corupție și asimilate celor de corupție, comise în perioada 2019-2023.

Sunt suspiciuni în legătură cu efectuarea și decontarea unor lucrări de reparații/mentenanță a unor aeronave care asigură suportul aerian pentru structurile Ministerului Afacerilor Interne, inclusiv misiuni aeromedicale SMURD.

Prejudiciul estimat, la acest moment, se ridică la suma de aproximativ 23.200.000 lei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.