Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

CNAIR a câștigat procesul cu constructorul autostrăzii surpate: Italienii de la Salini Impregilo au de returnat peste 83 de milioane de lei

autostrada reparata

Curtea de Apel Bucureşti a admis, în data de 16 octombrie, acţiunea în anulare formulată de juriştii Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii (CNAIR), obligând antreprenorul Salini Impregilo să restituie companiei suma de 83,158 milioane de lei, informează CNAIR.

"În data de 16.10.2018 Curtea de Apel Bucureşti a admis acţiunea în anulare formulată de juriştii CNAIR, obligând Antreprenorul Salini Impregilo S.p. A să restituie companiei suma de 83.158.980,82 lei. Precizăm că în data de 23.03.2017 Curtea Internaţională de Arbitraj Camera Internaţională de Comerţ - ICC Paris a pronunţat o sentinţă parţială arbitrală care a obligat CNAIR să plătească suma de 83.158.980,82 lei Antreprenorului Salini Impregilo S.p.A. cel care a construit lotul 3 al Autostrăzii Orăştie - Sibiu (km 43+855 - km 65+965)", se precizează într-un comunicat al CNAIR.

Citește și: Încasări URIAȘE încă de la 14 ani! Ce fotbalist cunoscut câștiga mai mult decat părinții

În urma acestei sentinţe, în data de 8 mai 2017, la CNAIR a fost înregistrată o adresă de înfiinţare a popririi bancare emisă de către un Birou de Executare Judecătoresc.

"Considerând că Arbitrul s-a pronunţat formal asupra Deciziilor CAD cu privire la aspecte de jurisdicţie, fiind prima fază de judecată a litigiului arbitral, fără să motiveze în fapt care au fost argumentele ce au dus la admiterea sumelor dispuse prin Deciziile CAD, CNAIR, prin Direcţia Juridică, a depus în data de 10.05.2017 la Judecătoria Sectorului 1 Bucureşti o contestaţie la executare prin care cerea anularea tuturor actelor de executare efectuate în acest dosar", explică CNAIR.

Citește și: Simona Halep a hotărât! Ce decizie DIFICILĂ a luat

Contractul cu Salini Impregilo pentru construcţia lotului 3 al Autostrăzii Orăştie - Sibiu a fost reziliat în luna ianuarie a anului 2016 în urma deficienţelor constatate.

Ministrul Transporturilor de la vremea respectivă, Dan Costescu, arăta că expertizele realizate de compania de drumuri dar şi cele primite de la constructor arată, în principal, acelaşi lucru, respectiv că materialele de construcţie nu au fost în conformitate cu caietul de sarcini iar lucrările de execuţie în sine au fost necorespunzătoare.

Citește și: Lovitură pentru Carmen Adamescu! Afacerea ei este pusă sub sechestru .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.