Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

CNAIR are un buget de peste 3,7 miliarde de lei pentru lucrări de întreţinere în 2020

Europa FM
CNAIR

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) are un buget estimat la peste 3,75 miliarde de lei pentru lucrări de întreţinere care vor fi realizate anul viitor iar din această sumă 955,604 milioane de lei reprezintă lucrări de întreţinere şi reparaţii curente, pentru o lungime de 2.542 de kilometri.

Potrivit unui comunicat al companiei de drumuri, remis marţi AGERPRES, diferenţa de bani dintre bugetul total şi cel aferent lucrărilor de întreţinere şi reparaţii curente reprezintă valoarea lucrărilor de întreţinere a reţelei rutiere pe timpul iernii.

"Bugetul estimat pentru necesarul lucrărilor de întreţinere, pentru anul 2020, este de 3,751,290,000 lei cu TVA. Din această sumă, 955,604,000 lei reprezintă lucrări de întreţinere şi reparaţii curente pe o lungime de 2,542 de kilometri. Menţionăm că diferenţa de bani dintre bugetul total şi cel aferent lucrărilor de întreţinere şi reparaţii curente reprezintă valoarea lucrărilor de întreţinere a reţelei rutiere pe timpul iernii", se arată în comunicatul citat.

Pe parcursul anului 2019, CNAIR a executat lucrări de întreţinere periodică şi reparaţii curente pe o lungime de 1.191 kilometri, valoarea acestora fiind de 410,440 milioane de lei.

Bugetul CNAIR pentru 2019 prevăzut pentru lucrările de întreţinere este de peste 1,726 miliarde de lei.

Cele mai importante lucrări de întreţinere curentă executate în 2019 de Compania Naţională de Infrastructură Rutieră au fost lucrări la partea carosabilă pentru întreţinerea platformei drumului, toaletări şi igienizări, asigurarea scurgerii apelor din zona drumului, lucrări privind întreţinerea plantaţiilor rutiere, lucrări de întreţinere curentă a podurilor, pasajelor, podeţelor şi tunelurilor, cât şi lucrări care vizează siguranţa circulaţiei.

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere - S.A. este administratorul autostrăzilor şi drumurilor naţionale, pe bază de contract de concesiune, încheiat în condiţiile prevăzute de legislaţia în vigoare, având drepturile, obligaţiile şi răspunderile ce îi revin în această calitate, potrivit reglementărilor interne şi actelor juridice internaţionale la care România este parte.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.