Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

CNAIR vine cu explicații, după găurile de la centura inagurată de Iohannis și Orban

Facebook
groapa

Circulaţia pe Varianta de Ocolire a municipiului Bacău se desfăşoară cu restricţie de viteză de 90 km/h, întrucât până la recepţia finală a lucrărilor constructorul mai are de realizat o serie de rosturi, informează Compania Naţională de Administrate a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), informează Agerpres.

Compania de Drumuri a venit cu precizări, după ce au apărut o serie de imagini în spaţiul public cu privire la deteriorări ale părţii carosabile pe VO Bacău, ce s-au produs după darea în trafic.

Astfel, potrivit CNAIR, deteriorările apărute au fost determinate de o eroare de fabricaţie a unui rost de la podul de la km 3+150, partea dreaptă.

"Imediat ce a fost constatată această problemă, antreprenorul a semnalizat zona respectivă şi a executat în regim de urgenţă lucrările de remediere, astfel încât la această oră se circulă în condiţii de siguranţă pe toată lungimea VO Bacău. Având în vedere că, până la recepţia finală a lucrărilor, constructorul mai are de realizat astfel de rosturi, circulaţia pe acest obiectiv se desfăşoară cu restricţie de viteză de 90 km/h", menţionează CNAIR.

Varianta de Ocolire a municipiului Bacău, în lungime de aproape 31 de kilometri, a fost dată în circulaţie în totalitate miercuri, a informat Compania Naţională de Administrate a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).

Lucrările s-au ridicat la valoarea de 668,33 milioane de lei (fără TVA), iar antreprenorul care s-a ocupat de execuţia porţiunii de drum a fost Asocierea Spedition UMB SRL - Tehnostrade SRL. Sursa de finanţare o reprezintă fondurile europene nerambursabile.

Lungimea întregii lucrării este de 30,843 km şi a constat în construcţia a: şapte poduri, opt pasaje, un nod rutier, şapte intersecţii de tip giraţii şi o parcare de scurtă durată.

Obiectivul este amplasat pe Reţeaua Trans-Europeană de Transport (TEN-T), proiect al Uniunii Europene (UE), care prevede crearea unei reţele complete de transport auto, feroviar şi naval.

Pe 3 septembrie 2020, s-a deschis traficul pe 7,366 km din VO Bacău, iar pe 2 decembrie 2020 pe restul de 20,299 km, din care 16,269 km sunt la profil autostradă.

Reprezentanţii de la firma „Vulcanizare & Service Mobil Bacău” arată, pe pagina de Facebook, câteva poze de la intervenţii pe care le-au avut la faţa locului, pentru a-i ajuta pe şoferii care şi-au defectat maşinile din cauza gropii apărute în asfalt. Fotografiile arată şi cauciul roţii unei maşini tăiat din cauza impactului cu groapa respectivă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.