Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

CNAS, decizie în urma scandalului cardurilor de sănătate

card sanatate

Cardul de sanatate trebuia să devină obligatoriu la 1 februaie. Termenul a fost mutat pe 1 aprilie, apoi pe 1 mai. Ulterior, din cauza deficienţelor apărute, atat medicii de familie, cat si pacientii au cerut o derogare. Astfel, CNAS a anunţat că documentul va fi obligatoriu de la sfârşitul lunii iunie. Mai nou, obligativitatea intervine de la 1 august.

"Continuăm să acordăm servicii medicale atunci când cineva nu poate să prezinte cardul. Acest lucru la un moment dat se va opri. Probabil că la sfârşit de iulie, început de august va deveni doar cardul", a declarat pentru libertatea.ro Vasile Ciurchea, preşedintele Casei Naționale de Asigurări de Sănătate.

Autorităţile au amânat pentru a cincea oară implementarea cardului de sănătate, pentru că sunt sute de mii de oameni care nu l-au primit.

"Sistemul card funcţionează. Nu ne propunem să renunţăm la card. Din contră. Din acest moment, toată lumea trebuie să înţeleagă că nu mai există nicio cale de întoarcere", a mai spus preşedintele CNAS. Medicii de familie susţin însă că în ultimele patru zile, sistemul a dat peste 90 de mii de erori. În prezent, aproximativ 30.000 de carduri sunt blocate în sistem.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.