DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

CNATDCU a decis: Judecătorul Dorel Matei a plagiat și îi va fi retras titlul de doctor (GIP)

grupul.ro
coperta teza doctorat judecator Matei

Consiliul Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor si Certificatelor Universitare a decis că lucrarea de doctorat a judecătorului Dorel Matei este plagiată și prin urmare îi va fi retras titlul de doctorm anunță Grupul de Investigații Politice (GIP):

”Judecătorul Dorel Matei a plagiat. CNATDCU a admis sesizarea GIP și a decis că judecătorul Dorel George Matei a plagiat în teza de doctorat. CNATDCU a propus Ministerului Educației retragerea titlului de doctor în Drept atribuit judecătorului Matei.

Judecătorul Matei este cel care, în septembrie 2015, pe vremea când activa la Curtea de Apel București,  a condamnat-o definitiv pe Mariana Rarinca. Matei a condamnat-o pe Mariana Rarinca, după ce tot el admisese contestația în anulare formulată de DNA împotriva deciziei prin care Rarinca fusese achitată definitiv în dosarul înscenat de procurori la cererea Liviei Stanciu.

În iulie 2017, GIP a sesizat Consiliul Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor si Certificatelor Universitare (CNATDCU) în legătură cu plagiatul comis în teza de doctorat de către judecătorul Dorel Matei. Dorel Matei a susținut teza de doctorat cu titlul „Cooperarea judiciară internațională în materie penală” la Academia de Poliție în anul 2013.

Potrivit documentelor pe care le-am transmis CNATDCU, Dorel Matei a plagiat masiv. Pagini întregi din lucrarea de doctorat a judecătorului Matei au fost copiate din lucrări de specialitate. Judecătorul a copiat inclusiv notele de subsol și greșelile din lucrările originale.

Prin Decizia nr. 35 din 10 martie 2022, CNATDCU a admis sesizarea GIP „cu privire la existența plagiatului în cadrul tezei de doctorat „Cooperarea judiciară internațională în materie penală”, elaborată de domnul Matei Dorel George și în baza căreia i-a fost atribuit titlul de doctor în domeniul Drept”. Prin aceeași Decizie, CNATDCU a propus Ministerului Educației „retragerea titlului de doctor în domeniul Drept, atribuit domului Matei Dorel George”.

Dorel Matei este în prezent judecător la Curtea Militară de Apel București.

Mugur Ciuvică

Decizia CNATDCU poate fi citită aici: https://grupul.ro/cnatdcu-judecatorul-dorel-matei-a-plagiat/

Dovezile plagiatului pot fi citite aici: https://grupul.ro/gip-a-sesizat-cnatdcu/”, a spune pe pagina de Facebook a GIP.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.