DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

CNATDCU spune că celebrul general SRI Dumitru Dumbravă și-a copiat teza de doctorat de pe internet: Ce site-uri românești a folosit

Dumitru Dumbravă

Comisia de lucru desemnată pentru evaluarea tezei de doctorat a lui Dumitru Dumbravă propune, în urma analizei, retragerea titlului de doctor pentru fostul secretar general al SRI deoarece este plagiată, fiind incluse texte copiate fără ca acestea să fie citate, potrivit mediafax.

„Teza „Restrângerea drepturilor omului în contextul luptei împotriva terorismului sub impactul accelerării procesului globalizării” elaborată și susținutî în 2012 de domnul Dumitru Dumbravă la Academia Națională de Informații „Mihai Viteazul” include texte copiate din alți autori fără ca acestea să fie citate conform normelor academice și fără a indica sursa. Acest lucru denotă faptul că autorul și-a însușit cu intenție ideile autorilor inițiali fără a menționa acest lucru și fără a face trimitere la sursele originale”, menționează prof. univ. dr. Gheorghe Popescu, în raportul privind lucrarea lui Dumbravă.

Citește și: Traian Băsescu vorbește despre Rareș Bogdan:’Calitatea de a da din gură o are…’

Raportul a fost întocmit de mai mulți membri ai Comisiei de Științe Militare, Informații și Ordine Publică desemnate pentru a analiza lucrarea lui Dumitru Dumbravă, la solicitarea Consiliului General al Consiliului Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor si Certificatelor Universitare (CNATDCU).

„În raport cu sesizarea, am constatat texte similare care se regăsesc în teză fără nicio citare, cele de la paginile 32-35 sunt preluate din Revista română de studii de intelligence nr. 6/2011, pp 172-173, (632 cuvinte), iar cele de la paginile 102-104, 123-124 sunt preluate din internet, articolul Trăim în epoca ciber-războaielor / www.descopera.ro, http://ccorbos0.blogspot.com/2011 (660, respectiv 496 cuvinte)”, menționează prof. univ. dr. Dănuț Turcu, și el membru al comisie.

Citește și: Salarii colosale, fără studii superioare! Iată unde puteți câștiga până la 30.000 de lei

La rândul său, prof. univ.dr. Sorin Pînzaru menționează: „Am evaluat teza de doctorat și am analizat documentele prezentate pe platforma națională, concluzionând că există preluări integrale sau parțiale din textul sursă fără citarea acestuia și fără menționarea autorului”.

CNADTCU a decis, după o ședință din Consiliul General, să propună retragerea titlului de doctor pentru fostului secretar general SRI Dumitru Dumbravă, întrucât s-a confirmat faptul că şi-a plagiat lucrarea.

Propunerea CNADCU a ajuns la avizare către comisia din cadrul instituţiei, care apoi va înainta cererea de retragere a titlului de doctor către Ministerul Educaţiei. La rândul său, Ministerul Educaţiei va emite un ordin de retragere a titlului.

Citește și: Bomba a fost aruncată:’România s-ar putea retrage din proiectul…’

De altfel, Comisia de Etică a Academiei Naţionale de Informaţii "Mihai Viteazul" (ANIMV) din subordinea SRI a confirmat, în septembrie 2018, într-un raport, plagiatul în cazul fostului secretar general SRI Dumitru Dumbravă.

Dumitru Dumbravă a devenit cunoscut după ce, într-un interviu din 2015, a folosit expresia "câmp tactic" cu referire la instanţele de judecată.

Citește și: Rareș Bogdan, atacat dur de Liviu Pleșoianu:’Ce om zdravăn poate susține că acest personaj e altceva decât un IPOCRIT de cea mai joasă speță!?’

Fostul secretar general al SRI a fost acuzat că ar fi controlat o reţea de judecători cărora le impunea luarea de hotărâri în anumite procese, dar şi că şi-ar fi construit o reţea similară în rândul ziariştilor. De altfel, Dumitru Dumbravă a fost audiat din această cauză în Comisia parlamentară de control al SRI, membrii acesteia solicitându-i demisia, în noiembrie 2017, din funcţia de secretar general al Serviciului.

Generalul Dumitru Dumbravă, care era secretar general al SRI, şi-a dat demisia şi a înaintat-o directorului SRI, Eduard Hellvig, pe data de 28 august, iar la 1 septembrie a fost trecut în rezervă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.