DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

CNIPMMR lansează proiectul Kickstart Student, pentru încurajarea antreprenoriatului în rândul studenţilor

mediafax.ro
cursuri studenti

Consiliul Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România (CNIPMMR) implementează începând din luna ianuarie proiectul Kickstart Student, pentru încurajarea antreprenoriatului şi a ocupării în rândul studenţilor, prin susţinerea înfiinţării de întreprinderi care activează în sectoare economice cu potenţial competitiv, potrivit unui comunicat remis joi de CNIPMMR.

Grupul-ţintă vizat în proiect este format dintr-un număr de 350 de studenţi (nivel ISCED 5-7) şi doctoranzi (studenţi doctoranzi, nivel ISCED 8) cu domiciliul/reşedinţa în regiunile mai puţin dezvoltate ale României - Nord-Est, Sud-Est, Sud Muntenia, Sud-Vest Oltenia, Vest, Nord-Vest şi Centru, dar şi din regiunea Bucureşti-Ilfov.

În cadrul proiectului vor fi organizate cursuri de formare profesională, stagii de practică şi mentorat, iar 26 de persoane vor participa la un concurs de idei de afaceri pentru obţinerea unei finanţări cuprinse între 40.000 de euro şi 60.000 de euro, potrivit Agerpres.ro.

Astfel, primele 13 planuri de afaceri care creează 2 locuri de muncă vor obţine 40.000 euro, iar primele 13 planuri de afaceri care propun 3 locuri de muncă vor obţine 60.000 euro.

În cadrul proiectului, 350 de persoane vor fi selectate în vederea participării la cursurile de formare antreprenorială, 350 de persoane vor fi ulterior testate în vederea evaluării potenţialului antreprenorial, iar 350 de certificate de absolvire vor fi emise de ANC pentru atestarea îmbunătăţirii competenţelor în domeniul antreprenorial.

Totodată, în urma implementării proiectului trebuie create şi menţinute 65 de locuri de muncă, 26 de planuri de afaceri propuse de reprezentanţi ai grupului ţintă vor fi aprobate spre finanţare şi vor fi realizate 29 de rapoarte de stagii de practică aferente stagiului efectuat de persoanele ale căror planuri de afaceri au fost selectate în vederea acordării de ajutor de minimis, plus încă 3 rezerve.

De asemenea, 29 de persoane vor beneficia de servicii personalizate de consiliere/consultanţă/mentorat, iar 26 de firme vor fi nou înfiinţate, conform legii 346/2004.

Proiectul este organizat în parteneriat cu Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative (SNSPA), va fi implementat în ianuarie 2022 - decembrie 2023 şi este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Capital Uman 2014-2020.

Proiectul are o valoare totală de 9.681.623,31 de lei, din care 9.661.301 lei finanţare nerambursabilă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.