Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

CNMR, acuzaţii dure la adresa ministrului de Externe ungar. Se cer explicaţii din partea ministrului Meleşcanu

aid-romania.org
CNMR

"Coaliţia Naţională pentru Modernizarea României, prin rezonanţa pe care o are la nivelul întregii societăţi, transmite românilor de pretutindeni un sincer “La mulţi ani “ cu ocazia Zilei Limbii Române, componentă importantă a culturii poporului român. Ziua Limbii Române se sărbătoreşte în România la data de 31 august, în aceeaşi dată cu ,,Limba Noastră” ,o sărbătoare similară , celebrată în RepublicaMoldova din 1990 şi legiferată că zi festivă a României prin Legea numărul 53/2013,adoptată de Parlamentul României.", se arată într-un comunicat al CNMR.

Citeşte şi: Asigurările de sănătate, sub lupa procurorilor DNA

,,Prin condeiul istoriei, Limba Română s-a păstrat asemeni unui poem iar România are nevoie mai mult că niciodată că prin recitarea acestui poem atât pe teritoriul ţării cât şi peste hotare să îşi promoveze şimai mult valorile, cultură, istoria şi unitatea statului naţional.” , a declarat Preşedintele Coaliţiei Naţionale pentru Modernizarea României, Cumpanasu Alexandru.

De cealaltă parte, Coaliţia Naţională pentru Modernizarea României lansează acuzaţii dure la adresa ministrului de Externe al Ungariei şi cere explicaţii ministrului Teodor Meleşcanu.

"Cu ocazia zilei Limbii Române, Coaliţia Naţională pentru Modernizarea României îl acuză pe Ministrul de Externe al Ungariei, Peter Szijjarto, de ipocrizie şi atac la statul român prin comunicarea pe teritoriul României a interdicţiei diplomaţilor maghiari din toată lumea de a lua parte la recepţiile ce vor fi organizate cu ocazia Zilei Naţionale a României. Solicităm Ministrului de Externe al României , Teodor Meleşcanu , reacţii faţă de această decizie dar şi explicaţii pentru invitarea Ministrului de Externe al Ungariei la Adunarea Generală Anuală a Diplomaţilor şi Ambasadorilor români în contextul atacului concertat asupra statului român din partea oficialilor maghiari din ultima perioada şi din partea conducerii Uniunii Democrate Maghiare din România.", se arată în comunicatul CNMR.

Citeşte şi: Rezultatele la sesiunea de toamnă a Bacalaureatului vor fi afișate vineri .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.