Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

CNMR este cea mai credibilă organizație apolitică. Sancțiuni dure pentru cei are își bat joc de însemnele naționale și sancționarea UDMR (sondaj)

www.promtmedia.ro
sondaj

Coaliția Națională pentru Modernizarea României (CNMR) este cea mai importantă organizație a societății civile din România. Asta reiese din cercetarea de tip Omnibus a CURS. Studiul este foarte interesant pentru că este important de reținut că 75% dintre români cred trebuie să există o structură APOLITICĂ de monitorizare formată din sindicate, patronate, mediul academic, ONG-uri a Parlamentului, Guvernului și Președintelui,

De asemenea, Coaliția Națională pentru Modernizarea României (CNMR) este organizația cu cel mai ridicat grad de încredere din partea populației pentru apărarea valorilor naționale. Astfel,  60% dintre cetățenii români care au auzit de existența CNMR sunt de acord și au încredere foarte mare și mare în activitățile CNMR. De asemenea, CNMR își păstrează gradul ridicat de notorietate. Astfel, aproximativ 20% au auzit de existența CNMR ca atare separat de notorietatea multelor organizații și personalități membre.

În urma sondajului a rezultat și dorința românilor de a penaliza comportamentul liderilor UDMR din acest an, peste jumătate dintre românii care au răspuns cu DA sau NU, considerând că UDMR nu ar mai trebui să facă parte din Parlament. (Astfel 26% nu își mai doresc UDMR în Parlament la următoarele alegeri în timp ce 25% sunt de acord cu rămânerea acestora). Merită evidențiat numărul mare de români care sunt indeciși cu privire la o astfel de decizie radicală, 49%, ceea ce arată mai degrabă un avertisment arătat liderilor UDMR dar și atitudinea tolerantă a românilor față de comunitatea etnicilor maghiari de pe teritoriul României.

Protejarea de către români a valorilor și identității naționale în fața oricărui atac reiese covârșitor și din rezultatul care evidențiază acordul românilor în proporție de 90% pentru sancționarea cu închisoarea a celor care batjocoresc simbolurile naționale (steag, stemă, imn) în timp ce doar 3% sunt de acord cu forma actuală care penalizează doar cu amendă administrativă orice gest de nesocotire sau batjocorire a simbolurilor naționale de către simpli cetățeni, lideri de partide sau lideri de autorități  locale ori centrale.

În același timp, reiese preocuparea și conștientizarea românilor a pericolului ruperii Transilvaniei de România prin acționarea unor forțe externe, 25 la sută dintre români consideră ca pe teritoriul României acționează forțe externe cu scopul ruperii Transilvaniei de România, 20 la sută nu văd un astfel de pericol si restul nu au o opinie clară.

Sondajul CURS (Centrul de Sociologie Urbană și Rurală) fost efectuat pe un eșantion de 1067 de persoane și are o abatere statistică tolerată de maxim 3% la un interval de încredere de 95%. Studiul a fost realizat pe  în perioada septembrie - octombrie 2018.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.