Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

CNMR: "Laser Valley - laserul de la Magurele trebuie sa devina unul dintre obiectivele principale de investitii ale Romaniei

Laserul de la Magurele

"Laser Valley - laserul de la Magurele trebuie sa devina unul dintre obiectivele principale de investitii ale Romaniei. O tara cu oameni atat de destepti si cu cercetatori brilianti are obligatia sa-si defineasca 2-3 proiecte mari nationale si internationale.”, susține președintele CNMR, Alexandru Cumpănașu.

”In viziunea CNMR Laserul de la Magurele este un proiect primordial si vom ajuta cu toata expertiza la construirea lui. Nu este doar cel mai mare laser din lume dar si o investitie uriasa cu sursa de finantare acoperita pentru faza initiala. 300 milioane de euro de la Uniunea Europeana sunt doar inceputul. Poate si va deveni principalul hub de cercetare-inovare din Europa de Est capabil sa atraga finantari ulterioara de peste 18 miliarde de euro care sa intre in economia romaneasca si sa puna Romania pe harta lumii cu un proiect pozitiv, urias. De la angajarea a zeci de mii de oameni pana la investitii in infrastructura complexul de la Magurele  poate si trebuie sa devina cel mai important proiect economic al Romaniei.

Este momentul sa folosim inteligenta nativa a romanilor pentru a produce bani si imagine pentru romani cu costuri minime. Solicitam astfel tuturor decidentilor din administratia publica locala si centrala sa-si uneasca fortele. CNMR este langa ei. Atragem atentia Ministerului Cercetarii si Ministerului Educatiei ca suntem intr-un plin "audit" extern al acestor ministere.

Beneficiarii sunt cei care au dreptul sa dea masura eficientei si rezultatelor actului educational si al celui de cercetare dezvoltare inovare. Sunt multe lucruri care nu functioneaza in regula in aceste doua sectoare iar viitorii ministri, rectori sau poate nu, au obligatia performantei si reglarii unor mecanisme administrative interne canceroase", a concluzionat acesta.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.