Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

CNMR se opune privatizării Societăţii Naţionale a Apelor Minerale

aid-romania.org
CNMR

Coaliția Națională pentru Modernizarea României se opune ferm privatizării Societății Naționale a Apelor Minerale.

România este considerată a fi cea mai bogată țară în industria apelor minerale, cu un procent de 60% din totalul apelor minerale din Europa iar scenariul privatizării conduce către pierderea de către statul român a ultimelor resurse proprii după înstrăinarea majorității resurselor minerale.

O altă consecință a privatizării o constituie vulnerabilizarea majoră a securității naționale a statului, în contextul aderării României la Uniunea Europeană dacă statul român nu ia decizia de a bloca concesionarea terenurilor bogate în resurse minerale dar și în izvoare de apă minerală, generând astfel oportunitatea statelor vecine de a face presiuni asupra României în contextul privatizării și concesionării.

Acestea sunt doar câteva dintre consecințele acestui proces, iar Coaliția Națională pentru Modernizarea României solicită statului român să apere resursele minerale ale poporului său.

''Statul român și-a bătut joc de resursele naturale ale României. O țară bogată în toate tipurile de resurse s-a trezit fără control și profit substanțial din înstrăinarea energiei , resurselor naturale în general. CNMR se opune ferm privatizării SNAM indiferent de cine se află în spatele acestui proces și a intereselor personale sau de ce grup se află în spatele acestei acțiuni!', spune Alexandru Cumpanasu, presedinte CNMR.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.