Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

CNMR susține unificarea Universității de Medicină și Farmacie (UMF) cu Universitatea Petru Maior din Târgu Mureș

aid-romania.org
CNMR

Coaliția Națională pentru Modernizarea României (CNMR) CONDAMNĂ declarațiile președintelui UDMR cu privire la unificarea Universităţii de Medicină şi Farmacie (UMF) cu Universitatea Petru Maior din Târgu  Mureș. Fuziunea celor două universități nu poate fi considerată de un adevărat patriot decât un plus în ceea ce privește consolidarea învățământului românesc. Nu este cazul lui Kelemen Hunor care a anunţat că Uniunea condusă de domnia sa se opune unificării celor două centre universitare, mai mult, considerând acest demers "o încercare de a diminua rolul şi calitatea actului educaţional maghiar din România".

CNMR contrazice cu tărie această poziție antiromânească a președintelui UDMR și susține unificarea celor două universități, membre ale Coaliției Naționale pentru Modernizarea României, această fuziune putând pune bazele creșterii performanței prin UNIREA actului educational.

„Rămân, alături de CNMR, adversarul tuturor celor care încearcă destabilizarea internă a României. Suntem tot mai mulți români în Coaliție și, prin urmare, tot mai puternici și mai uniți în anul Centenarului Marii Uniri pentru a mai permite președintelui UDMR să ne atace statul prin provocari și încercări continue de umilire a națiunii române. Susțin unificarea celor două centre universitare având în gând faptul că misiunea şcolii are în vedere creşterea permanentă a calităţii actului educaţional. Procesul de fuziune al universităților menționate va avea drept rezultat promovarea performanţei prin stabilirea unor politici educaţionale coerente la nivelul celor două echipe de profesioniști din Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) și Universitatea Petru Maior din Târgu Mureș”, a declarat președintele CNMR, Alexandru Cumpănașu.

CNMR va lupta în continuare cu oricine jignește prin vorbe dar mai ales prin fapte poporul român, niciun efort nefiind prea mare pentru ca demnitatea fiecărui român în parte să fie restabilită. În acest an, mai mult ca oricând, suntem datori să fim români, să ne privim față în față și să găsim curajul de a lăsa urmașilor noștri o Românie stabilă și demnă pentru cel puțin încă 100 de ani.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.