Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

CNN a publicat o întregistrare video incredibilă cu Donald Trump când era anchetat de către procurorii din SUA/ Video

cnbc.com
donald trump

O înregistrare video a depoziţiei din august 2022 pe care Procuratura Generală a New Yorkului a luat-o fostului preşedinte Donald Trump, în care acesta a invocat al Cincilea Amendament şi a refuzat să răspundă la întrebări, a fost publicată marţi, transmite CNN.

"Oricine în poziţia mea care nu ar invoca al Cincilea Amendament ar fi un prost - un prost absolut", a spus Trump la începutul depoziţiei, informează News.ro.

Fostul preşedinte a invocat al Cincilea Amendament de peste 400 de ori în timpul depoziţiei, potrivit mai multor surse familiarizate cu subiectul.

Trump a depus mărturie în cadrul anchetei civile a procurorului general al New York-ului, Letitia James, privind practicile de afaceri ale organizaţiei Trump, care a culminat cu un proces intentat de James în septembrie împotriva lui Trump, a unora dintre copiii săi şi a unor directori ai afacerii sale.

Videoclipul este o imagine de aproape a lui Trump. Anchetatorii care îl interoghează nu sunt filmaţi. James poate fi auzită prezentându-se la începutul depoziţiei.

După un du-te-vino superficial între Trump şi anchetatori cu privire la termenii depoziţiei, Trump a citit o declaraţie lungă în care a numit ancheta lui James "cea mai mare vânătoare de vrăjitoare din istoria ţării noastre".

El a adăugat că îşi va afirma drepturile constituţionale de a nu răspunde la întrebări în cadrul depoziţiei.

Declaraţia sa de deschidere incoerentă, care a durat aproape şapte minute, a trecut în revistă acuzaţiile că James îl investighează din motive politice şi a inclus lovituri la adresa lui Michael Cohen, fostul avocat al lui Trump a cărui mărturie în Congres despre practicile sale de afaceri a declanşat ancheta procurorului general. De asemenea, el a făcut referire la percheziţia FBI la casa sa din Mar-a-Lago, care a avut loc cu două zile înainte de depoziţia din 10 august.

Trump a afirmat că nu a avut "altă opţiune" decât să invoce al Cincilea Amendament.

"Nu putem permite unui procuror renegat şi scăpat de sub control să folosească această anchetă ca mijloc de a-şi avansa cariera politică", a declarat Trump.

Odată ce interogatoriul - care a inclus întrebări despre situaţiile financiare ale companiei sale şi despre modul în care a funcţionat Trump Organization - a început, Trump a dat un răspuns de formă pentru a se referi la invocarea dreptului său la cel de-al Cincilea Amendament.

Depoziţia s-a desfăşurat pe parcursul a mai multor ore, la 10 august. Videoclipul publicat marţi se întinde pe o durată de aproximativ 37 de minute şi acoperă porţiunile din transcrierea depoziţiei care au fost publicate anterior.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.