Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

CNS Cartel Alfa acuză Guvernul: Pachetul de sprijin pentru populație conține măsuri haotice, populiste și discriminatorii

enational.ro
bogdan hossu, cartel alfa

Ajutoarele financiare stabilite în coaliția de guvernare sunt „haotice şi discriminatorii”, luate fără consultarea partenerilor sociali și ignoră complet angajaţii, susține luni Confederaţia Naţională Sindicală Cartel ALFA.

„Pornind de la recunoaşterea faptului că suma de 2.000 lei pe lună nu este suficientă ca să trăieşti în România, guvernul doreşte să acorde în luna iulie o plată de 700 de lei pensionarilor care au venituri sub sau egal cu 2.000 lei. Orice sprijin financiar în această perioadă pentru cei cu venituri mici este cât se poate de necesar, însă măsura este prost gândită, populistă şi discriminează atât pensionarii între ei, cât şi salariaţii şi alte categorii de persoane.

Având în vedere că acest tip de beneficiu nu are nicio legătură cu contributivitatea, de ce ajutorul de 700 lei nu se acordă TUTUROR celor care au un venit sub 2000 lei? Atât salariatul care câştigă 1524 lei net, cât şi cel care câştigă 2000 lei are dificultăţi determinate de explozia preţurilor la alimente şi combustibili, la fel ca pensionarii”, acuză CNS Cartel Alfa, într-un comunicat de presă.

„Sigur, nu există măsuri perfecte, care să împace în mod egal pe toată lumea, însă modul acesta hei-rupist de legiferare, fără nicio fundamentare reală sau consultare cu partenerii sociali duce la măsuri aberante, care adâncesc şi mai mult inechităţile sociale, creează noi rupturi în salarizare şi sunt complicat de aplicat”, adaugă sindicaliștii.

Cartel Alfa adaugă că măsurile sociale propuse de guvern „ignoră complet angajaţii, tocmai cei care contribuie cel mai mult la buget”.

Confederaţia Naţională Sindicală Cartel ALFA solicită Guvernului convocarea de urgenţă a Consiliului Tripartit pentru Dialog Social pentru adoptarea unor măsuri sociale în sprijinul lucrătorilor, printre care actualizarea salariului minim astfel încât să acopere creşterea de preţuri.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.