Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

CNSU: România prelungeşte misiunea modulului de intervenţie pentru stingerea incendiilor din Grecia / FOTO

CNSU: România prelungeşte misiunea modulului de intervenţie pentru stingerea incendiilor din Grecia

Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă convocat, vineri, în sistem hibrid, de premierul Marcel Ciolacu, a aprobat prelungirea misiunii modulului de intervenţie specializat din România care să ajute la stingerea incendiilor de pădure din Republica Elenă, se arată într-un comunicat al Guvernului.

Astfel, în cursul zilei de vineri, au plecat spre Grecia încă 90 de pompieri din cadrul inspectoratelor pentru situaţii de urgenţă.

"Deplasarea pompierilor salvatori se va face cu aeronave din cadrul Ministerul Apărării Naţionale, iar durata misiunii va fi de 15 zile. Cei 90 de pompieri îi vor înlocui pe colegii aflaţi în Grecia, care se vor întoarce astăzi în ţară cu aceleaşi aeronave ale Ministerului Apărării Naţionale", conform comunicatului.

Tehnica de intervenţie încadrată de noul modul va fi cea dislocată deja pe teritoriul elen şi constă în 7 autospeciale de stingere incendii de pădure, 4 autospeciale de stingere cu capacitatea de 10.000 l, o autospecială pentru intervenţie rapidă cu capacitatea de 600 l şi alte 3 vehicule pentru transport personal, precizează sursa citată.

Hotărârea a fost aprobată de CNSU având în vedere monitorizarea atentă a situaţiei generate de incendiile de vegetaţie din Republica Elenă şi solicitarea de asistenţă internaţională a autorităţilor din Grecia prin Mecanismul European de Protecţie Civilă, precum şi cu informarea prealabilă a preşedintelui României, Klaus Iohannis.

Misiunea externă de sprijin se realizează prin Mecanismul European de Protecţie Civilă al Uniunii Europene, sens în care Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă, prin Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă, în calitatea sa de punct naţional de contact, a primit din partea Centrului de Coordonare a Răspunsului la Urgenţă al Comisiei Europene (ERCC), prin intermediul CECIS, solicitarea autorităţilor din Grecia pentru acordarea de asistenţă internaţională.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.