Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Co-fondatorul Apple, Steve Wozniak, va deveni cetăţean sârb

wikipedia.org
Steve Wozniak apple

Co-fondatorul grupului informatic american Apple, Steve Wozniak, va primi un paşaport sârbesc, a anunţat miercuri preşedintele Serbiei, transmite AP.

Wozniak, care împreună cu Steve Jobs a fondat Apple în 1976, a ajuns miercuri în Serbia înaintea alegerilor parlamentare şi locale din 17 decembrie, într-un aparent sprijin pentru preşedintele Aleksandar Vucic şi partidul său populist, potrivit Agerpres.

Wozniak a spus că se simte "norocos" să fie în Serbia şi a adăugat că împreună cu soţia sa Janet, care va primi şi ea un paşaport sârbesc, vor "promova" Serbia de acum încolo. Wozniak a adăugat că va deveni un sârb care trăieşte în SUA.

Preşedintele Aleksandar Vucic a declarat la o conferinţă de presă comună, organizată la Belgrad, că "este o onoare" pentru Serbia să îi înmâneze un paşaport lui Steve Wozniak şi soţiei sale. "Acum putem spune că mândrie că un geniu al computerelor este un sârb", a afirmat Aleksandar Vucic.

Însă vizita la Belgrad a lui Steve Wozniak a fost criticată de partidele de opoziţie, care au acuzat Guvernul şi partidul la putere că l-au plătit pe Wozniak pentru o campanie de PR. "Vreau să fie clar că nimeni nu l-a plătit să vină în Serbia", a declarat premierul Serbiei, Ana Brnabic.

La rândul său, Wozniak a spus că a fost invitat să îl viziteze pe fostul jucător de tenis sârb Janko Tipsarevic, un membru de frunte al Partidului Progresist Sârb (SNS), din care provine şi preşedintele Aleksandar Vucic.

Preşedintele Serbiei a acordat cetăţenia şi altor personalităţi din străinătate, precum actorul american Johnny Depp.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.