Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Co-președinte ALDE București, Claudiu Catană, apel către ministrul Educației să prezinte un plan clar cu privire la finalizarea anului școlar

Claudiu Daniel Catana

Co-președintele ALDE București, Claudiu Daniel Catană, îi cere ministrului Educației,  Monica Anisie, să prezinte un plan clar cu privire la finalizarea anului școlar în România.

„Printre cei afectați de prelungirea stării de urgență sunt și elevii, care nu știu când se vor întoarce la școală. Mai grav, cei care ar trebui să susțină Bacul sau Evaluarea națională nu știu când și cum vor susține aceste examene.

Franța a anunțat că redeschide gradual unităţi de învăţământ începând din 11 mai.

România anunță deocamdată că: vom relua cursurile, vom încheia anul şcolar. Dar când? Există vreun plan?

Apoi, doamna Anisie de la Educație ne spune că elevii vor susţine, probabil, în luna iulie examenele naţionale. Din ce materie? Intră în materia de Bacalaureat cumva și ordonanțele militare pe care le-a dat Guvernul Meu?

Dar cel dintâi profesor al țării, Klaus Iohannis, ce mesaj are el pentru elevii care trebuie să susțină examenele naționale în acest an? Nici măcar unu?

Am văzut că în mai multe țări, printre care Franța, Olanda, Marea Britanie au luat decizii clare în acest sens. Franţa a anunțat că anulează examenele scrise la Bacalaureat 2020, iar media va fi calculată pe baza notelor din timpul anului (https://bit.ly/2yd2FkG), Guvernul Olandei a anunţat anularea examenelor centrale de sfârşit de studii, echivalent cu examenul de bacalaureat, iar validarea sau nevalidarea diplomei de încheiere a studiilor va fi determinată doar pe baza notelor obţinute în timpul anului şcolar (https://bit.ly/2VxoROG), iar în Marea Britanie s-a anunțat anularea principalelor examene date de elevii de liceu, inclusiv examenele necesare înscrierii la facultate, care vor fi înlocuite cu note date de profesori (https://bit.ly/2RACgnO). Așadar, alții au găsit soluții înainte ca pandemia să se termine! Numai la noi lucrurile bat pasul pe loc și nimeni nu știe ce să facă!

Facem un apel către Guvern, către Ministerul Educației să prezinte un plan clar cu privire la finalizarea anului școlar în România!

P.S. Ca să fim clari: vrem un plan prezentat de ministrul Educației sau de premier, nu de dna Turcan care habar nu are despre educație în România !”, se arată pe pagina de Facebook a lui Claudiu Daniel Catană.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.