Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Coadă în fața ambasadei ruse din Etiopia - Oamenii vor să lupte în Ucraina

ISS Africa
Tigray Eritreea Etiopia

Cozile din fața ambasadei Rusiei în Etiopia stârnesc controverse. Dacă unii susțin că etiopienii se adună în fața ambasadei din Addis Abeba pentru a-și arăta „solidaritatea” față de ruși, alții cred că se fac recrutări pentru războiul din Ucraina, notează Mediafax.

În această săptămână, numeroși oameni s-au adunat în fața ambasadei Rusiei din capitala etiopiană Addis Abeba, anunță Sky News.

Fotografiile distribuite pe rețelele de socializare, care arătau oameni stând la cozi în fața clădirii ambasadei la începutul acestei săptămâni, au apărut în contextul în care s-a raportat că etiopienii sunt recrutați pentru a se alătura forțelor rusești.

Cu toate acestea, ambasada a negat acuzația și a declarat că oamenii își exprimau „solidaritatea" cu Rusia.

„Considerăm că este o altă manifestare a legăturilor de nezdruncinat ale prieteniei frățești și ale sprijinului reciproc dintre cele două popoare", a spus ambasada într-o declarație. Mulțumim tuturor prietenilor etiopieni pentru cuvintele amabile pe care le-au adresat țării noastre", scrie în mesajul ambasadei.

Reprezentanții ambasadei susțin că armata din Rusia nu are nevoie de întăriri.

„În timp ce reiterăm recunoștința noastră față de toți cetățenii etiopieni interesați, dorim să informăm că ambasada nu acceptă nicio cerere de recrutare în forțele armate ale Federației Ruse. Suntem încrezători că forțele armate ale Federației Ruse dispun de o capacitate suficientă pentru a îndeplini toate sarcinile responsabile care le sunt atribuite", precizează cei de la ambasada Rusiei din Etiopia, potrivit Sky News.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.