Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Coaliția pentru Familie, reacție la un atac al ziarului 'Adevărul': 'O metodă patentată în România de KGB'

mihai gheorghiu

Comitetul de inițiativă Cetățenească și Coaliția pentru Familie declară reacţionează la un articol cu titlul "Copii folosiți în cruciada Coaliției pentru familiei" publicat în cotidianul "Adevărul", miercuri, 13 septembrie, pe prima pagina. În imaginea care însoţeşte titlul de pe prima pagină apar chipurile unor adolescenţi care au realizat un scurt film de susţinere a referendumului pentru familie.

"Ziarul 'Adevărul' demonstrează prin acest articol că nu există nicio diferență între mijloacele si metodele ziarului 'Adevărul' din 1990 și cele folosite astăzi. La fel ca în 1990, ziarul 'Adevărul', continuatorul ziarului 'Scânteia' – cotidianul PCR – promovează ura, minciuna și dezinformarea", afirmă Mihai Gheorghiu, președintele Comitetului de inițiativă cetățenească, într-un comunicat remis redacţiei STIRIPESURSE.RO.

Coaliţia pentru Familie aminteşte şi politica editorială a ziarului "Adevărul" de la începutul anilor '90, când publicaţia susţinea regimul Iliescu şi lăuda minerii veniţi să alunge protestatarii din Bucureşti.

"La fel ca în 1990, când ziarul 'Adevărul' incita la lichidarea studențimii și intelectualității românești și lăuda asasinatele comise de bandele minerilor și de reprezentanții securității regimului Iliescu, astăzi ziarul 'Adevărul' incită la ură, stigmatizează, proferează minciuni și calomnii împotriva unui grup de adolescenți și de tineri care au înregistrat un clip în care își afirmau credința în valorile familiei. Acest lucru perfect normal si moral este considerat de redactia ziarului 'Adevărul' ca fiind un act imoral și descris ca un abuz emotional. Respingem cu fermitate o astfel de modalitate de a face presă și reamintim ziarului 'Adevărul' că a pune portretele copiilor în aceeași manieră în care în anii 50 se puneau în ziarul 'Scânteia' portretele dușmanilor poporului este o metodă patentată în România de KGB", mai precizează Mihai Gheorghiu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.