Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Coaliția PSD -ALDE pregătește o lovitură grea pentru primari

Inquam Photos / George Calin
dragnea tariceanu psd

Președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat că PSD și ALDE nu sunt de acord cu amendamentul trecut în Comisia de Buget la Legea bugetului de stat pe 2018 prin care se transferă 100% din banii colectați din impozitul pe venit către Unitățile Administrativ Teritoriale.

”Acel amendament a trecut în comisie, dar nu cred că va avea susținere în plen. Majoritatea parlamentară nu va susține un astfel de amendament care va crea o gaură foarte mare la Bugetul de Stat, ceea ce este inacceptabil”, a declarat Călin Popescu Tăriceanu.

În Comisiile de Buget Finanțe a trecut un amendament prin care 100% din banii colectați din impozitul pe venit ajung la Unitățile Administrativ Teritoriale. În varianta Guvernului doar 71,5% din acești bani ajungeau la UAT-uri, însă primarii s-au plâns de faptul că la acest procent li se reduc drastic bugetele.

Amendamentul a fost depus de către cei de la UDMR și susținut împreună cu PNL, USR, PMP și cu votul senatorului PSD, Eugen Teodorovici, în Comisiile de Buget Finanțe. Este posibil ca aceeași coaliție ad-hoc să se realizeze și în plenul Parlamentului, atunci când va trece la vot.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.